Xavi je eru na klupi Barcelone počeo pobjedom u katalonskom derbiju, ali ona baš i nije zaslužena

Depay s penala za pobjedu

Xavi je eru na klupi Barcelone počeo pobjedom u katalonskom derbiju, ali ona baš i nije zaslužena

E. Škorić

Barcelona je slavila protiv Espanyola s 1:0, no gosti su zaslužili barem bod u ovom katalonskom derbiju.

Odlazak Ronalda Koemana i dolazak Xavija vratio je nadu navijačima da će Barcelona najzad biti kao prije, no trebat će vremena da se prođe sav proces i da se vrati dominacija koju je Barcelona nekoć imala.

Xavi je debitovao pobjedom, on je sigurno sretan zbog toga, ali kako je Barcelona igrala, nije zaslužila da večeras upiše sva tri boda. Njen katalonski rival bio je opasniji, bolji, ali nije uspio da postigne pogodak.

Espanyol je imao dobre šanse, sam De Tomas je dva puta u nastavku tresao okvir gola Barcelone, ali nedostajalo je i malo sreće Espanyolu u ovom duelu.

Barceloni je bio dovoljan jedan gol za pobjedu, a on je došao u 48. minuti i iz penala, kojeg je sigurno izveo Memphis Depay.

Treba pohvaliti Xavija na hrabrim potezima, pa je od prve minute u vatru gurnuo 17-godišnjeg krilnog napadača Akhomacha, a starteri su bili i neki drugi tinejdžeri poput Gavija i Nica, koji su doduše već neko vrijeme standardni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona se nakon večerašnje pobjede domogla šestog mjesta sa 20 bodova, dok je vodeća Sevilla na 28 bodova. Kataloncima slijedi duel u Ligi prvaka, a zatim teško gostovanje kod Villarreala. Na drugoj strani Espanyol će takođe imati jak izazov narednog vikenda jer mu u goste dolazi drugoplasirani Real Sociedad.

Gol Depayja možete pogledati OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...mislim da se Barcelona dolaskom velikog strucnjaka Xavija prometnula u prvog favorita za osvajanje Lige prvaka,a to je potvrdila i vecerasnja utakmica i rasutranje mocnog Espanyola 1:0 golom iz sumnjivog penala...
5 16
King_Kenny
...2 stative,1 zicer glavom onog crnca sa pet metara i slobodnjak koji je prohujao 10 centimetara od raslji gola Barcelone...to su promasaji Espanyola u zadnjih 20 minuta utakmice,dok Barcelona za to vrijeme nije presla centar...mislim da ce za mjesec dana navijaci Barcelone plakati za Koemanom.
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi