Poznato zbog čega Barcin tinejdžer svaku utakmicu igra s odvezanim pertlama na kopačkama

Gavi u centru pažnje

Poznato zbog čega Barcin tinejdžer svaku utakmicu igra s odvezanim pertlama na kopačkama

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Espanyol sa 1:0 u debiju Xavija Hernandeza na klupi katalonskog kluba.

Xavi je debitovao kao trener u klubu u kojem je proveo skoro cijelu igračku karijeru. Iako Barcelona nije oduševila svojom igrom na kraju je uspjela da dođe do tri boda protiv gradskog rivala.

Kao što je i obećao Xavi je dao šansu većini igrača koji su ponikli u La Masiji, a u ekipi je bio i nekoliko tinejdžera.

Jedan od njih je i 17-godišnji Gavi koji je početkom ove sezone debitovao u katalonskom klubu i već sada je postao standardni član prve postave Barcelone nakon što je odigrao nekoliko sjajnih partija.

Gavi se zbog odličnih igara izborio i za mjesto u reprezentaciji Španije i postao je jedan od najmlađih igrača koji su zaigrali u dresu Crvene furije.

Ovaj 17-godišnjak je pokazao zbog čega mnogi za njega govore da će biti pravi nasljednik Andresa Inieste, ali se u centru pažnje našao zbog zanimljive stvari koju radi na svakoj utakmici.

Oglasi

Naime, mnogi su vidjeli već prije nekoliko sedmica da Gavi na utakmicama igra odvezanih pertli na kopačkama, a upravo je kamerman i na sinoćnjem meču protiv Espanyola u jednom trenutku prikazao njegove kopačke na kojima je bila odvezana pertla.

Barcelona's Youngster Gavi Wears Boots Untied - Footy Headlines

Mnogima nije bilo jasno na početku zbog čega Gavi igra tako i da li je to samo slučajno, ali sada je jasno da nije jer se ponavlja već neko vrijeme iz utakmice u utakmicu.

Španski mediji jutros su objavili da Gavi ne igra odvezanih pertli zbog toga što su mu kopačke neudobne već mu je to postao svojevrsni ritual za sreću i zanimljivo je da mu odvezane pertle na kopačkama uopšte ne predstavljaju neki problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi se još uvijek nije oglašavao na ovu temu, ali očito je da mladi veznjak Barcelone vjeruje da mu odvezane pertle na kopačkama donose neku sreću na utakmicama.

On je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao već 15 mečeva u svim takmičenjima za katalonski klub, te je upisao četiri nastupa za reprezentaciju Španije nakon što je za istu debitovao 6. oktobra ove godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
možda nije još naučio vezati
12 0
hacmu
A mozda je glup,jer vjeruje u takve gluposti
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi