Pobjegao u ratu, na Koševu igrao za Srbiju, Vaha ga otjerao: Nekad luđačka frizura, sada "nepoznat"

Značajno se promjenio

Pobjegao u ratu, na Koševu igrao za Srbiju, Vaha ga otjerao: Nekad luđačka frizura, sada "nepoznat"

Admin Čaušević

Pojedini igrači su tokom karijere jednostavno bili magnet za pažnju javnosti. 

Svojevremeno jedan od najkontraverznijih igrača na svijetu bio je i Danijel Ljuboja (43), bivši srbijanski reprezentativac i član nekoliko zvučnih evropskih klubova.

Ljuboja je rođen u Vinkovcima, počeo i karijeru u hrvatskim klubovima. Igrao je za Osijek, a u ratu je pobjego u Beograd gdje je igrao za Crvenu zvezdu.

Pred kraj prošlog milenijuma otišao je u Francusku gdje je promijenio niz klubova. Najzvučnije ime je svakako PSG.

Dok je bio član PSG-a jedno vrijeme ga je trenirao Vahid Halilhodžić koji jednostavno nije mogao tolerisati njegovo ponašanje pa ga je isključio iz ekipe.

Ljuboja je tvrdio da nije ništa loše skrivio međutim popularni Vaha ga je jednostavno prekrižio, a bivši srbijanski napadač je tvrdio da mu bh. trener nikad nije dao objašnjenje zašto ga je otpisao.

Oglasi

Poslije toga odlazi u Njemačku gdje je igrao za Stuttgart, Hamburg i Wolfsburg. Na terenu ga je bilo lako prepoznati i to po njegovoj neobičnoj frizuri.

Kratka kosa i šatirane linije su bile njegov zaštitni znak kojim je ostao dosljedan do kraja karijere koju je okončao 2014. godine i to kao član Lensa. Jedno vrijeme bio je i u poljskoj Legiji.

Nekoliko godina je igrao i za Srbiju, bio je član i generacije koja je 2004. godine gostovala na stadionu Asim Ferhatović Hase u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Za tadašnju Srbiju i Crnu Goru je odigrao 19 utakmica, nastupao je na Mundijalu u Njemačkoj. Za nacionalni tim naših istočnih komšija je postiga dva gola.

Posljednjih godina ga nema često u javnosti. Postoje informacije da se bavi menadžerskim poslom, a nedavna fotografija pokazuje da je totalno promijenio svoj izgled.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kratka kosa i plavi pramen su prošlost, a u 40-im godinama je odlučio da duga brada bude njegov novi zaštitni znak. Obzirom na zaista veliku promjenu prepoznali bi ga zaista rijetki.

Top Komentari

capslockenter
Bitan ko semafor u GTA
26 3
Keno
wtf odakle vam ovaj clanak jbt hahahaha
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije