Ubici doživotni zatvor: Scena sa meča Aston Villa - Leicster City obilazi svijet

Sve je trajalo oko minut

Ubici doživotni zatvor: Scena sa meča Aston Villa - Leicster City obilazi svijet

Admin Čaušević

Srceparajuća scena desila se na početku susreta između Aston Ville i Leicester Cityja. 

Šokantna smrt šestogodišnjeg Arthura Labinja-Hughesa sve u Engleskoj je ostavila u nevjerici. Arthura je ubila maćeha nakon što je trpio fizičko zlostavljanje od nje i svog oca.

Tokom cijelog vikenda na Ostrvuodavala se počast dječaku koji je inače bio navijač Birmingham Cityja.

Arthur je ubijen 16. juna 2020. godine nakon ozbiljnih povrda glave, a obdukcijom je otkriveno da je imao čak 130 povreda.

Ubica Emma Tustin je osuđena doživotno, a Arthurov otac Tnomas Hughes je prošao sa 21 godinom zatvora.

Tokom utakmice na Villa parku u 6. minuti lopta je svjesno izbačena iz igre, a svi na stadionu su se pridužili minuti aplauza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volimo te Arthur", pjevali su navijači u zaista emotivnom oproštaju od dječaka pred kojim je bio cijeli život.

Inače, utakmica je dobila Aston Villa i to poslije preokreta. Barnes je zabio za goste, da bi Konsa donio preokret domaćinu.

Top Komentari

SuhoMeso
Zato je serijatskim zakonom najbolje zivjeti. Lijepo po kratkom postupku i onda Bog dragi sudi. Kakvih 21 god zatvora , kao neku dozivotnu... buraz giljotina.. bam i rijeseno. Arthure da te Allah dragi uvede u dzennetske baste.
1 3
Bazarich
Suho some upravu si
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti