Jedna od vodećih evropskih fudbalskih liga promijenila kalendar: Ništa više neće biti isto
FOTO: KNVB

Prilagodili se Mundijalu u Kataru

Jedna od vodećih evropskih fudbalskih liga promijenila kalendar: Ništa više neće biti isto

Haris Zilić

Naredne godine očekuje nas Mundijal u Kataru.

Ovo će biti posebno prvenstvo jer će po prvi put igrati u zimskom periodu, tačnije od 21. novembra do 18. decembra naredne godine.

Mundijal će dosta poremetiti i kalendare u evropskim ligama, a nizozemska Eredivisie prva je predstavila kalendar za sezonu 2022/2023.

Tako će šampionat u Nizozemskoj početi 30. jula, a jesenji dio će završiti 13. novembra. Nakon toga ide pauza od mjesec i po dok bude SP u Kataru, a nastavak prvenstva planiran je za 6. januar 2023. godine. Dakle, zimska pauza će biti skoro dva mjeseca umjesto dosadašnjih 14 dana, a prvenstvo će početi već u julu, umjesto u augustu kao što je bila praksa u proteklim sezonama.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Posljednje kolo nove sezone bit će 28. maja 2023. godine, a od 1. do 11. juna 2023. godine igrat će se play off utakmice za plasman u evropska takmičenja. Finale Kupa igrat će se 30. aprila 2023. godine.

Vidjet ćemo kako će ostale evropske lige prilagoditi kalendar Mundijalu u Kataru, a to se posebno odnosi na vodeće evropske lige i Lige petice koje daju najviše reprezentativaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi