Bundesliga nije među najjačim ligama Evrope trenutno: Dva iznenađenja u samom vrhu
FOTO: EPA

UEFA objavila koeficijente za tekuću sezonu

Bundesliga nije među najjačim ligama Evrope trenutno: Dva iznenađenja u samom vrhu

Haris Zilić
Teme:

UEFA je objavila trenutni koeficijent evropskih liga u tekućoj sezoni.

U vrhu je nekoliko iznenađenja.

Najviše bodova trenutno imaju klubovi iz francuske Ligue 1 koji su ove sezone osvojili koeficijent od 15.083, a mogu još povećati jer u nokaut fazi imaju PSG, Lille, Lyon, Marseille i monaco.

Na drugom mjestu je engleski Premiership sa 15.000, a koeficijent od 14.800 ima nizozemska Eredivisie. Nizozemski klubovi ove sezone guraju sjajno u evropskim takmičenjima i u nokaut fazama imaju čak pet klubova to su Ajax, PSV, Vitesse, AZ Alkmar i Feyenoord.

Na četvrotm mjestu je španska La Liga sa 13.000, koeficijent 12.142 ima Serija A.

Veliki pad bi mogla doživjeti Bundeslige koje trenutno nema u TOP 5. Bayern je u Ligi prvaka, Dortmund je blizu eliminacije iz Evropa lige, Union Berlin je ispao u grupi Konferencijske lige, a u igri su im još RB Lepzig, Eintracht Frankfurt i Bayer Leverkusen, dok je Wolfsburg eliminisan u grupnoj fazi Lige prvaka.

Top Komentari

Klicko
Pa sta Klicko govori godinama?Kozoyebska liga u kojoj se zna prvak unaprijed 15 godina
6 9
tale
Ako bundesliga nije u top 5 to znaci da sistem bodovanja nije dobar
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi