Pregovori počeli: Eden Hazard napušta Real Madrid sa željom da oživi karijeru

Vraća se u London

Pregovori počeli: Eden Hazard napušta Real Madrid sa željom da oživi karijeru

Edmir Škorić

Eden Hazard je navodno riješio da na ljeto napusti madridski Real i da se vrati u Englesku.

Madridski mediji su objavili kako Real Madrid i Chelsea već pregovaraju oko potencijalne pozajmice, kako bi reprezentativac Belgije u novoj sezoni bio posuđen svom nekadašnjem timu.

Hazard je najplaćeniji igrač Reala, a klub će se ipak posvetiti dovođenju neke velike zvijezde poput Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda, zbog čega želi da rastereti platni budžet i Edenovu platu "prebaci" na Chelsea.

Hazard nema ništa protiv povratka u London gdje je pružao najbolje partije u karijeri, a kod Carla Ancelottija odavno ne igra bitnu ulogu i u sjeni je drugih ofanzivaca.

Chelsea ima dosta ofanzivaca, naročito igrača na krilnim pozicijama, ali vjeruje se da bi u slučaju Hazardovog dolaska Thomas Tuchel poslao nekoga na posudbu ili prodao. Na toj listi bi se najvjerovatnije našli Hakim Ziyech i Christian Pulišić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Početkom juna 2019. godine Real je potvrdio tada spektakularan transfer Hazarda, koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, a plaćen je preko 100 miliona eura i postao je uz Garetha Balea najveće pojačanje Kraljeva. Njegova plata iznosila je 400.000 eura sedmično.

Njegovom predstavljanju u Madridu prisustvovalo je 50.000 navijača, ali Eden je kasnije imao velike probleme u prilagođavanju, a često su ga pratile i povrede, dobio je višak kilograma i naprosto nije više ni sjena onog igrača iz dana kada je nosio plavi dres.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Nevjerovatno je to kako 80% velikih imena dodje u ovaj klub i propadne ko kauč bukvalno
3 4
user1614932756
Ziyecha nece prodat 100 posto trenutno najbolji igrac chelzija polako se uklapa a pulisic je zamjena za hazarda koja nikad se nije isplatila ni 20 posto bas kao ni eden realu ali ispred pulisica su godine i godine igre a pred hazardon jos par sezona
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi