Košmar za Novaka Đokovića: Prekinuta veza koja je trajala od 2014. godine, imat će ogromne gubitke!

Peugeot više nije njegov sponzor

Košmar za Novaka Đokovića: Prekinuta veza koja je trajala od 2014. godine, imat će ogromne gubitke!

Edmir Škorić

Drugi teniser svijeta Novak Đoković ostao je bez jakog sponzora.

Francuska kompanija automobila "Peugeot" prekinula je sponzorski ugovor s Đokovićem, što je saopštio generalni direktor "Stelantis grupe" Carlos Tavares.

On je poručio da ova kompanija neće nastaviti s Đokovićem saradnju iako je poslije deportacije iz Melbournea stao uz tenisera s kojim sarađuju od 2014. godine.

Novak je propustio neke turnire u 2022. godini, ali je nedavno zaigrao u Dubaiju i uporno govori da je spreman da plati cijenu zbog toga što ne želi da se vakciniše.

Odlazak jakog sponzora svakako će stvoriti probleme Đokoviću, koji je ponosno 2014. godine izjavio:

"Sretan sam što ću biti predstavnik velikog francuskog proizvođača automobila sa istorijom dugom 200 godina, prepoznatljivog u cijelom svijetu. Peugeot predstavlja kombinaciju francuske elegancije, prefinjenosti i umjetnosti življenja“, rekao je tada Novak.

Peugeot je koristio Novakov lik godinama u svim svojim aktivnostima širom svijeta, ali sve je sada prošlost.

Top Komentari

Rigel
Novinaru, da bi nesto izgubio to prvo moras posjedovati. On te pare nije posjedovao, a samim time nije ih ni izgubio. Drugo, lik je zaradio stotine miliona eura od tenisa, i fakat mislis da ga boli kita za nekih max 5 miliona eura koliko je godisnje dobivao od pezoa.
0 2
criticos
Da zakljucimo. Peugeot je prekinuo saradnju s Djokovicem zbog vakcinalnog statusa. Gdje ovaj svijet ide? Sutra ce se prekidati saradnja jer pivo a ne vino. Dokle ide ova bolesna diskriminacija. Fuj
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi