Petev za Gruziju i Luksemburg računa na četiri golmana, evo kako će im podijeliti minutažu

Selektor Zmajeva

Petev za Gruziju i Luksemburg računa na četiri golmana, evo kako će im podijeliti minutažu

Eldar Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev sutra će objaviti spisak igrača na koje računa za prijateljske duele s Luksemburgom i Gruzijom.

Za SportSport.ba ranije danas je potvrđeno da će se na spisku naći nekadašnji asovi FK Sarajevo Vladan Kovačević i Amar Rahmanović.

I dok Rahmanović ima već četiri nastupa za reprezentaciju BiH, za Kovačevića će ovo biti prilika da konačno debituje za A tim.

Ipak, poziv Kovačeviću ne znači da se Petev odrekao svog standardnog trojca. Kako saznajemo, na spisku će se naći standardni Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.

Također, selektor Ivaylo Petev planira da im podijeli jednaku minutažu, tako da će svaki od njih četvorice dobiti po poluvrijeme na ove dvije utakmice.

Podsjetimo, naša selekcija će prvo na Bilinom polju ugostiti Gruziju 25. marta, a četiri dana kasnije na istom stadionu gostovat će i Luksemburg.

U junu i sepmtebru nas očekuje Liga nacija. Nalazimo se u grupi s Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom.

Za juni su planirane četiri utakmice - gostovanja Finskoj i Crnoj Gori, te domaći dueli s Finskom i Rumunijom, dok ćemo u septembru u goste u Rumuniju, a dočekati Crnu Goru.

Top Komentari

Manager
Dobar je Pirić golman više poziva i nastupa za reprezentaciju nego za klub. Svaka čast Nogometnom Savezu kao i selektoru naravno.
18 3
DamirT
Hebo ga Piric vise.Lik upisao zadnji nastup prije godinu dana
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti