I kamen bi zaplakao: Yarmolenko je zabio gol, ostalo je historija

Scene prepune emocija

I kamen bi zaplakao: Yarmolenko je zabio gol, ostalo je historija

Admin Čaušević

Rijetko koji gol ove godine je izazvao toliko slavlja, radosti i emocija kao onaj Andriya Yarmolenka Aston Villi.

Yarmolenko je propustio posljednje četiri utakmice West Hama zbog napada Rusije na Ukrajinu, a povratak na teren će pamtiti do kraja života.

Teško je precizirati kroz šta Yarmolenko prolazi posljednjih desetak dana, ali njegovo slavlje i "puštanje emocija na slobodu" su mali znak svega što mu vrti kroz misli.

Nakon što je postigao gol sjajni Ukrajinac je digao ruke u zrak, onda je pao na koljena i počeo plakati kada su mu pritrčali saigrači.

[instagram]https://twitter.com/whubenbagged/status/1503032719621738500[/instagram]

Golman Lukasaz Fabianski je bio jedini koji se nije priključio slavlju, ali mu je čestitao na kraju utakmice.

Oglasi

"Gol za West Ham i Ukrajinu", naglasio je službeni spiker prilikom proslave gola što je izazvalo još veće oduševljenje među navijačima.

Odlučnost Yarmolenka da zaigra i fokusira se na fudbal mnogo govori o njegovoj mentalnoj snazi dok u njegovoj zemlji traje rat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je jako emotivno za mene, znate kakva je situacija u mojoj zemlji", kazao je Yarmolenko poslije meča za Sky Sports.

Ukrajinski reprezentativac je na kraju izabran i za igrača susreta u pobjedi rezultatom 2:1 s kojim su Čekićari zadržali šanse da mogu u Ligu prvaka.

Top Komentari

MIHA
Bravo. Zalosno, a jos vise intervju posle tekme. :( Raja ,ljudi ginu "ne postoji vise nista u Ausvicu osim smrti", molim se da ovi gradovi sto su u okruzenju i nasilno uzeti od ruskih snaga ne postanu dio krvolocnika za masakriranje i pljacku. SLAVA UKRAINI.
3 0
Mujci
Ajme majko moja.....zaplakao bi i kamen za djecu Gaze ali....svi nešto šute
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti