Ruskog gimnastičara skupo koštalo slovo Z, a on tvrdi da bi ponovo napravio isto

Rus nije mario za suspenziju

Ruskog gimnastičara skupo koštalo slovo Z, a on tvrdi da bi ponovo napravio isto

E. Škorić

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) neće imati milosti prema ruskom gimnastičaru Ivanu Kuljaku.

Ruski predstavnik Ivan Kuljak svojim je potezom naljutio sve one koji se zgrožavaju ratom u Ukrajini. On je podigao dosta prašine kada je u Dohi na svom trikou na prsima nacrtao slovo "Z" koje je u Rusiji postalo simbol podrške njihovoj vojsci tokom agresije na susjedne Ukrajince.

U Ukrajini i ostatku svijeta, izuzmemo li one dijelove gdje se podržava Rusija, slovo Z označava smrt i razaranje gradova i sela, ali ga je ruski sportista ponosno nosio na svojim prsima na dodjeli medalja.

Da stvar bude gora, on je u Dohi kao brončani sa slovom Z na prsima stajao uz ukrajinskog predstavnika koji je osvojio zlato. On je opet krivio Ukrajince...

"Vidio sam kako su Ukrajinci komunicirali s nama, pa sam im vratio. Uzvikivali su nam 'Slava Ukrajini' za vrijeme takmičenja, ali više od ičeg frustriralo me to što su tražili da ruski sportisit budu izbačeni iako nismo ništa loše učinili. Došli smo se takmičiti, ali do samog kraja nismo znali hoćemo li uopće nastupiti u finalu", požalio se ruskim medijima, rekavši da bi "opet učinio isto".

Tražilo se da doživotno bude izbačen, no i ovako je dobio kaznu koja će ga natjerati da u budućnosti ne radi takve stvari i da se drži isključivo sporta.

Naime, njegova trenerica Valentina Rodionenko je kazala da će Kuljak biti izbačen na godinu dana.

Navodi se od strane ruskih režimskih medija da je "međunarodna federacija donijela ovu odluku pod pritiskom Ukrajinaca, a neki od njih čak su se zalagali za doživotnu suspenziju".

Krajem ovog mjeseca bi trebalo da i zvanično bude potvrđena suspenzija Rusu koji će ostati bez osvojene medalje i novčane kazne.

Top Komentari

BeliLav
Naivno Bošnjo.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije