Vatra počela da guta stadion vrijedan 400 miliona!

Izgorile stolice

Vatra počela da guta stadion vrijedan 400 miliona!

Admin Čaušević

Dramatična scene na jednom od najskupljih stadiona svijeta.

U četvrtak je vatra počela gutati Mile High stadion u Denveru, a gusti dim iznad prekrasne građevine je zabrinuo mnoge.

Požar je izbio na dijelu stadiona koji se rekonstruiše, ali na sreću sve je završeno bez težih posljedica zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca.

Scene kako gori stadion u čiju je izgradnju uloženo 400 miliona dolara su izgledale dramatično, a u vrijeme požara na stadionu se nalazilo stotinjak osoba.

Uništeno je šest redova sjedećih mjesta, a iz vatrogasne jedince u Denveru su saopštili du naftni derivati koji se koriste za prozivnju stolica razlog za veliki plamen i crni dim.

Empower Field kako je nazvi stadion je inače domaćin NFL momčadi Denver Broncos, a otvoren je 2001. Njegov kapacitet iznosi 76.000 gledališta.

Specifičan je po tome da nalazi na nadmorskoj visino od 1.610 metara zbog čega je svakom protivniku koji gostuje Broncosima teže za igrati nego inače.

Top Komentari

zizu82
Pročita li ikad iko tekst prije nego ga objavi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi