Legenda Intera pred veliki derbi s Juventusom: "Uz dužno poštovanje Edinu Džeki..."

Smatra da bi Lukaku bio bolji izbor

Legenda Intera pred veliki derbi s Juventusom: "Uz dužno poštovanje Edinu Džeki..."

Edmir Škorić

Legenda Intera Giuseppe Bergomi, osvajač Svjetskog prvenstva s Italijom 1982. godine, dao je intervju za Gazzettu dello Sport.

Bergomi je komentarisao trenutnu borbu za Scudetto, te govorio o svojoj nekadašnjoj ekipi koja pokušava da odbrani titulu u Seriji A, ali se nalazi u rezultatskoj krizi. Inter ima šest bodova manje i utakmicu manje od gradskog rivala Milana, a slijedi teško gostovanje u Torinu kod Juventusa u nedjelju.

"Tim uvijek odražava trenera, na dobar ili loš način. Simone ima drugačiji pristup nogometašima, otvoreniji je za dijalog. On ima svoju osobnost, ali kao što je Trapattoni znao reći, ulaziš u centrifugu i kada stvari ne idu najbolje. Potrebno mu je još malo iskustva", rekao je Bergomi na pitanje o radu trenera Inzaghija.

"Inter je uvijek pobjeđivao s karizmatičnim trenerima: Bersellinijem, Trapom, Mancinijem, Mourinhom i Conteom. Inzaghi ima karakter, ali ga izražava na drugačiji način. Mogu reći da nikad nije razmišljao o promjeni taktike, čak ni kada je Marcelo Brozović povrijeđen", dodao je.

Inzaghi je trenirao Romelua Lukakua više od sedam dana tokom predsezone i prije nego što je napadač inzistirao na odlasku iz kluba kako bi se vratio u Chelsea. U decembru se napadač ispričao navijačima Intera zbog načina na koji je otišao i rekao da se nada da će se jednog dana vratiti.

"Lukaku je bio najbolji u Italiji, i dalje mislim da bi Inter s njim bio druga ekipa. Uz svo poštovanje prema Edinu Džeki, Lukaku je imao drugačiji utjecaj u smislu moći, tempa i vodstva. Imao je Inter u svojim rukama. Da postoje uslovi, ja bih ga rado vratio u Inter", ističe bivši igrač Nerazzurra i dodaje za kraj:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inzaghi mi je priznao da nikada nije trenirao tako snažnog napadača unatoč tome što je s njim radio svega desetak dana".

Bergomi je bio defanzivac, a Interov dres je nosio čak 20 godina i odigrao je preko 500 utakmica te dao 24 gola. Jedan je od onih romantika italijanskog nogometa jer je cijeli igrački vijek proveo u jednom timu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinouz
Kako se moze reci za napadaca da igra sjajno ako u gotovo 40 utakmica zabija 14 golova?????dzeko ove sezone igra dobro i nista vise od toga...
2 0
damir83
I 60 miliona skuplji, da ga nisu prodali nebi ih ni bilo. Mozda je bolji za milion ali brato nikako za 60.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi