Lewandowski koristi bizarno pravilo da ode, a iz Bayerna su bijesni: "Nije fer, ne može to tako"
Foto - EPA

Hainer bijesan na Lewandowskog

Lewandowski koristi bizarno pravilo da ode, a iz Bayerna su bijesni: "Nije fer, ne može to tako"

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski nema dileme. Poljski napadač svim silama želi napustiti Bayern i to je nekoliko puta već ponovio.

"Moja era u Bayernu je završena. Ne vidim mogućnost da više igram za taj klub. Bayern je ozbiljan klub. I mislim da me neće zadržavati. Ne želim više tamo igrati. Transfer je najbolja solucija. Nadam se da me neće zaustaviti", rekao je Lewandowski.

Iz Bayerna međutim konstantno ponavljaju da Lewu neće pustiti i da ga žele zadržati do isteka ugovora. To je naljutilo 33-godišnjeg napadača i njegovog agenta Pinija Zahavija i spremni su napraviti presedan i iskoristiti FIFA pravilo koje se zaista rijetko koristi.

Po FIFA pravilniku igrač koji je stariji od 28 godina i koji ima dvije ili manje godina ugovora s nekom ekipom, može otkupiti vlastiti ugovor za manje od 20 miliona eura.

Ovo pravilo uopšte se ne dopada predsjedniku Bayernu Heibertu Haineru. U razgovoru za Bild istakao je kako pravilo nije fer prema klubovima.

"Uvijek smo isticali da Lewandowski ima ugovor do 30. juna 2023. godine, a ugovor je ugovor. Gdje idemo ako igrač može samovoljno okončati ugovor. To nije fer. To ne može tako ići", rekao je Hainer.

Oglasi

Iznenađen je što je Lewandowski odlučio javno da kaže da se ne želi vraćati u klub.

"Iznenađen sam što je odabrao takav način. Ja to na njegovom mjestu ne bih uradio, posebno zbog činjenice da je dugo u Bayernu. Osvojio je brojne nagrade i dva puta je bio najbolji igrač svijeta. Zna šta predstavlja ovom timu".

Uvjeren je predsjednik Bayerna kako će poljski napadač i naredne sezone igrati u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mi želimo imati najbolje igrače, a on je jedan od najboljih. Zato sam uvjeren da će igrati za nas u novoj sezoni", poručio je predsjednik Bayerna.

Lewa je u prethodnih osam godina osvojio s Bayernom sve što je mogao. Ima 19 trofeja u vitrinama i 344 postignuta gola u 374 nastupa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644415954
Dosadila čovjeku tortura
3 6
Sloboda
čuj može otkupiti ugovor za 20 miliona, nigdje veze, onda bi svi otkupljivali ugovore i prelazili gdje hoće, to može sad onda i Mane uraditi...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi