Nemanja Matić stigao, navijači su blago rečeno oduševljeni

Novi igrač Rome

Nemanja Matić stigao, navijači su blago rečeno oduševljeni

Edmir Škorić

Srbijanski veznjak Nemanja Matić stigao je u Rim i danas će obaviti ljekarske preglede prije potpisao ugovora s Romom.

On će potpisati ugovor na godinu dana sa rimskim klubom, u koji dolazi kao slobodan igrač iz Manchester Uniteda, a na Olimpicu će se pridružiti svom bivšem treneru Joseu Mourinhu s kojim će raditi po treći put.

Matić je odigrao 159 utakmica pod portugalskim taktičarem i zamijenit će Henrikha Mkhitaryana na Olimpicu, pošto je Armenac već otišao u Inter.

Dolazak Matića raduje sve u Romi, navijači su oduševljeni, vjeruju da će unatoč godinama biti sjajno pojačanje za Romu naredne sezone.

Dolazi i Bale?

Kao još jedno veliko pojačanje za Romu spominje se Gareth Bale kojem krajem mjeseca ističe ugovor s Real Madridom i postat će tako slobodan igrač.

Ponuda koju je pripremio Jose Mourinho mogla bi konkurisati s onim koje su pred Balea stavili klubovi iz Engleske, koje su posljednjih sedmica pokazali interes za dovođenje reprezentativca Velsa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho i Bale sarađivali su u Tottenhamu u sezoni 2020/2021., kada je lijevonogi veznjak igrao na posudbi u Spursima.

Roma ima velike ambicije za narednu sezonu nakon što je ove osvojen prvi trofej nakon 2009. godine, a vidjet ćemo da li će uspjeti da dovedu veliku zvijezdu kakva je bez obzira na sve Gareth Bale.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Hopa ili tropa?Na klackalici su i Matić i Bale.Mogu odraditi sezonu dvije perfektno,obzirom da je Serie A nešto sporija,a oni malo stariji,a mogao bi to biti fijasko u oba slučaja,već od prve sezone.Kako god,Mourinhov rizik .Dođe li Zaniolo u Milan moglo bi mu ostati novca za pravu kupovinu
0 0
Chelsea_for_life
Bas je on zamjena za Armenca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi