Novak Đoković krenuo sporo, pa zatim deklasirao Norrieja za finale Wimbledona
Foto - EPA

Novo finale za Noleta

Novak Đoković krenuo sporo, pa zatim deklasirao Norrieja za finale Wimbledona

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona nakon što je u današnjem polufinalu savladao Britanca Camerona Norrieja s 3:1, po setovima 2:6, 6:3, 6:2 i 6:4.

Kao i u prethodnim mečevima Novak nešto slabije ulazi u meč. Norrie to koristi i relativno lagano uzima prvi set sa 6:2.

Međutim, potom slijedi buđene srbijanskog tenisera. U drugom setu lagano je uzimao poene na svoj servis i konstantno je napadao servis britanskog tenisera.

Isplatilo se to Đokoviću u osmom gemu drugog seta. Napravio je break, a zatim sigurno servira za 6:3 i izjednačenje rezultata na 1-1.

Dominantno je Nole uzeo treći set. Norrie nije imao odgovor na Novakovu igru i Đoković za samo 38 minuta igre uzima set sa 6:2 i poveo je s 2-1.

Ekspresno je Đoković završio posao i u četvrtom setu. Odmah je napravio break, lagano je čuvao prednost, uzeo je set sa 6:4 i prošao je u finale pobjedom od 3-1.

Novak će u svom osmom finalu Wimbledona igrati protiv Nicka Kyrgiosa koji je bez borbe otišao u finale nakon što se s turnira zbog povrede povukao Rafael Nadal.

Podsjetimo, Đoković je osvojio šest titula na Wimbledonu od sedam finala u koliko je nastupio.

Top Komentari

BHPatrola
Koje protivnike ima, sami sebe pobjeduju, nikako tog covjeka ne volim, podmugli onaj
5 6
Erikdier21
Chetnik
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi