U Bayern stigla nova devetka: Nagelsmann predviđa da će zabijati 40 golova po sezoni!

Bavarci se pojačali

U Bayern stigla nova devetka: Nagelsmann predviđa da će zabijati 40 golova po sezoni!

Edmir Škorić

Mathys Tel (17) stigao je u ponedjeljak ujutro na VIP terminal minhenskog aerodroma.

Ovaj mladi i talentovani napadač došao je iz francuskog Rennesa i postat će najnovije pojačanje Bayerna, čije rukovodstvo je ovog ljeta odradilo vrhunski posao, bez obzira na gubitak Roberta Lewandowskog.

Francuz rođen na sjeveru Pariza jutros je stigao u Minhen, a dočekali su ga predstavnici Bayerna. Odmah se zaputio u minhensku bolnicu Barmherzige gdje će odraditi prvi dio ljekarskih pregleda. Nakon drugog dijela ljekarskog pregleda (ortopedski pregled), uslijedit će potpisivanje ugovora do 2027. godine.

Već sutra (utorak) očekuje se na treningu svog novog tima. Bayern je Rennesu platio fiksno 20 miliona eura, u čemu Tel i njegovi agenti sudjeluju s dijelom svoje provizije, a transfer će doseći skoro 30 miliona eura kada se uračunaju i bonusi.

Za mladog dragulja zanimalo se pola Evrope - Real Madrid, Juventus, mnogi engleski velikani, pa i bogati Newcastle, ali je na kraju u utrci pobijedio Bayern.

Oglasi

Njemački Bild tvrdi da je Hasan Salihamidžić vodio žestoke pregovore jer su prethodno odbijene brojne ponude. U ponedjeljak je Braco odletio u Rennes po treću sreću i na kraju dogovorio transfer koji će iznositi 28,5 miliona eura. Prethodne ponude bile su 7 miliona plus 10 miliona bonusa i 18 miliona plus 4,5 miliona bonusa.

"Jednog dana može postati jedan od najboljih napadača – to je naš plan. Može se razviti u igrača svjetske klase. Imam viziju da će jednog dana postići 40 golova", rekao je Julian Nagelsmann.

U budućnosti, Tel bi bio dugo očekivana zamjena za gol-mašinu Roberta Lewandowskog koji je sreću odlučio potražiti u Barceloni iako je bio prva zvijezda i najbolji igrač i strijelac Bavaraca.

Prema informacijama Bilda, Tel bi mogao odmah preuzeti dres s brojem 9. U Francuskoj se Tel već slavi kao mini-Mbappe. Trebao bi biti jednako brz, lukav i opasan kao superzvijezda PSG-a.

Bio je kapiten U17 reprezentacije Francuske s kojom je osvojio Evropsko prvenstvo u junu, a igrao je i za U18 selekciju. Za seniore Rennesa debitovao je u Ligi 1 sa samo 16 godina i tri mjesca. No, treba imati na umu da na 10 profesionalnih nastupa još nije postigao gol...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Nista od Kalajdzica ,steta za bajern
1 7
ubnt2
On i njegovi predvidi, čuj 40 golova po sezoni hahah, koja legenda od čovjeka.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti