Piqueova rečenica o Realu od prije devet godina igraču Barcelone se vratila kao bumerang

Izgovorio je prije devet godina

Piqueova rečenica o Realu od prije devet godina igraču Barcelone se vratila kao bumerang

Admin Čaušević

Gerard Pique prolazi kroz težak period.

Poslije 12 godina Pique je okončao vezu sa Shakirom zbog čega konstantno u centru pažnje španskih tabloida.

Ipak posljednjih dana je dospio u centar pažnje zbog rečenice koju je izgovorio o Real Madridu još prije devet godina.

"Real nije osvojio ništa jednu sezonu i odmah je potrošio 160 miliona na trojicu igrača: Illaramendija, Isca i Garetha Balea. Barcelona to ne može", rekao je štoper u oktobru 2013. godine.

"Mi znamo da smo drugačiji i jer se možemo s njima takmičiti da ne potrošimo toliko novca."

"Očigledno da možemo dovesti Neymara za 60 ili 70 miliona eura, ali ne tri ili četiri igrača. Nismo siromašan klub, ali se takmičimo sa najbogatijim."

Međutim, već nakon prve sezone bez trofeja na Nou Campu su napravili veliki zaokret te su potrošili više od 150 miliona plus 25 bonusa na trojicu igrača: Lewandowskog, Kouandea i Raphinhu.

Rečenice koju je izgovorio prije devet godina Piqueu su se vratile kao bumerang jer je vrijeme pokazalo da Barcelona nije ništa drugačija od Reala i drugih klubova po potrošnji novca čim rezultat izostane.

Inače, proteklih sedmica bila je upitna i Piqueova budućnost u Barceloni nakon što mu je poručeno da mora promijeniti svoj način života, prije nekoliko dana dobio je i jasnu poruku od trenera Xavija.

"Pique kreće sa samog dna, kao i svi ostali. Ovdje imena nisu bitna već nastupi za klub", poručio je Xavi 35-godišnjem defanzivcu koji će se očigledno morati boriti za mjesto startera. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fudbal
Velika je razlika između tadašnjih 160 miliona i sadašnjih..
5 0
Nele.
Sve su to giganti koji su shvatili odavno da se od ljubavi ne zivi i da je ljubav veca ako ima vise uspjeha a za uspjeh je danas potreban novac.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi