FK Sarajevo zadao zadaću rivalima na fudbalskoj pijaci

Odličan posao

FK Sarajevo zadao zadaću rivalima na fudbalskoj pijaci

Admin Čaušević

Sarajevu je uspjelo da zaradi odličan novac za bh. standarde. 

Svaka sezona bez izlaska na euroscenu u Titovoj 38b se smatra razočaravajućom i to bez ikakvog opravdanja. Igranje UEFA-inih takmičenja je minimum kakav se očekuje od kluba reputacije FK Sarajevo.

U slučajevima bh. klubova nastupi u Evropi su od velikog značaja za same finansije jer zarada od UEFA-e pokriva dobar dio budžeta i na neki način nadoknađuje izostanak izlaznih transfera.

Premijerligaši se i ne mogu pohvaliti velikim brojem izlaznih transfera pa se praktično i bilo kakva prodaja se smatra uspjehom. Koliko god to zvučalo poražavajuće to je nažalost realnost bh. fudbala.

Upravo iz tog razloga tri izlazna transfera kojeg je FK Sarajevo realizovao ovog ljeta definitivno zaslužuju pohvale jer su poprilično napunili kasu i nadoknadili neigranje u Evropi.

Posljednji je ostvaren početkom sedmice kada je za oko milion KM Nihad Mujakić prešao u Ankaragucu, to je po drugi put u tri godine da FK Sarajevo zarađuje odličan novac na ovom štoperu.

Oglasi

Podsjećanja radi Mujakić je u januaru 2019. godine otišao u Kortrijk, tada se po sarajevskim kuloarima spominjala cifra od oko dva miliona KM.

Osim Mujakića ranije su prodati Selmir Pidro (Salt Lake City) te Halid Šabanović(Angers) koji su također donijeli oko milion KM.

Dakle, na tri transfera ovog ljeta Sarajevo je inkasiralo približno 2 miliona KM što je odlična cifra jer pa se neigranje na eurosceni s finansijske strane i ne bi trebalo previše osjetiti.

Ne umanujući značaj i doprinos navedenih igrača njihov odlazak se i neće previše odraziti na sam kvalitet ekipe jer su sportski direktor Emir Hadžić i trener Feđa Dudić već oformili dovoljno širok i itekako konkurentan roster.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Dudić u ostatku sezone i pored odlaska Mujakića na raspolaganju imati trojicu štopera Vlatka Drobarova, Muharema Traku i Marina Aničića.

Sigurno je da će i u narednim prijelaznim rokovima inostrani klubovi slati upite na adresu FK Sarajevo pošto je u ekipi još nekoliko kapitalaca kao što su Dal Varešanović i Belmin Dizdarević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Najveći klub u Bosni i Hercegovini !!!!!!!!!
21 10
E.Car
Plaćen članak al eto!!!
9 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti