Ahmedhodžić debitovao u Engleskoj, komentari Sheffieldovih navijača sve govore

Odigrao sjajan meč

Ahmedhodžić debitovao u Engleskoj, komentari Sheffieldovih navijača sve govore

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić danas je upisao zvaničan debi u dresu Sheffield Uniteda.

Ahmedhodžić je igrao na posudbi u Bordeauxu, koji je ispao u francusku drugu ligu, pa se vratio u švedski Malme, a onda je potpisao ugovor sa Sheffield Unitedom koji se takmiči u Championshipu.

Iako su navijači Sheffielda prethodno očekivali neka zvučnija imena, pa pjevali vlasniku kako štedi na novcu i dovodi "nekog Bosanca", danas su prezadovoljni.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/anel-ahmedhodzic-sheffield-united-fans/429470[/twitter]

Sheffield je kao domaćin u 2. kolu pobijedio Milwall s 2:0, a golove su postigli u sewdmoj i 22. minuti. Ndiaye je prvo pogodio, zatim i Berge, s tim da je u 44. minuti Norwood promašio penal.

Prema prikazanom, potpuno zaslužena pobjeda Sheffielda, mogla je biti i uvjerljivija. Ovaj tim je tako stigao do prvih bodova nakon poraza u Watfordu u prošlom kolu, a taj meč Ahmedhodžić nije odigrao zbog suspenzije koju je prenio iz Francuske.

Oglasi

No, danas je bio na terenu 90 minuta i pokazao da je veliko pojačanje, a navijači su promijenili mišljenje.

Čitajući njihove komentare na Twitteru, može se vidjeti da su oduševljeni, a naročito ih raduje Anelovo samopouzdanje i njegovo iznošenje lopte u stilu Gerarda Piquea daleko naprijed prema protivničkom šesnaestercu.

[twitter]https://twitter.com/Mirsad56476856/status/1555948748639027200[/twitter]

Bio je besprijekoran i već sada je jasno da će biti jedan od glavnih igrača u odbrani Sheffielda, koji će loviti vrh tabele ili barem play-off u veoma jakom takmičenju kao što je Championship.

Iako je mlad, Anel posjeduje ogromno iskustvo igranja velikih utakmica. S Malmeom je igrao protiv ekipa kao što je Chelsea, u Bordeauxu je imao slične rivale, a neke velike igrače susreo je kada je nosio dres Zmajeva u mečevima kvalifikacija i Liga nacija.

Top Komentari

Eno30
Bravo Anele svaka čast zmaju naš
9 0
NodzeRM
Bravo zmaju samo tako nastavi i da te povrede zaobidju!.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi