Koševo debelo popravilo prosjek, pohvale za Gabelu i Gradačac

Publika se vraća na stadione

Koševo debelo popravilo prosjek, pohvale za Gabelu i Gradačac

Haris Zilić

Za vikend je završeno nepotpuno četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel Sloge i Zrinjskog je odgođen zbog nastupa Plemića u UEFA konferencijskoj ligi, a na preostalih pet mečeva vidjeli smo sedam golova, tako da nije kolo bilo pretjerano efikasno, a od sedam golova, četiri su viđena u Gabeli gdje je Velež sa 3:1 savladao Željezničar.

Sarajevo, Borac, Široki Brijeg upisali su minimalne pobjede od 1:0 protiv Posušja, Igmana i Leotara, dok je tuzlanski derbi Tuzla Citya i Slobode okončan rezultatom 0:0.

Ono što može radovati je i sve bolja posjeta na tribinama.

Četiri duela pratilo je ukupno 12.800 gledatelja, što je 3.200 u prosjeku.

Ovdje se nije računao meč sa Pecare između Širokog Brijega i Leotara jer Široki još izdržava kaznu igranja domaćih utakmica pred praznm tribinama.

Oglasi

Ako uzmemo u obzir da se tulzanski derbi nije igrao u Tuzli nego u Gradačcu i da Borac nije domaćin u Banja Luci nego u novom Gradu zbog radova na stadionu, možemo reći da je posjeta i više nego pristojna.

Naravno, prosjek je popravilo Koševo gdje je duel Sarajeva i posušja gledalo 9.000 gledatelja.

Ovome dodajmo da je i Velež domaći meč igrao u Gabeli, a sigurno da je utakmica protiv Željezničara igrana na stadionu Rođeni da bi bilo duplo više gledatelja na tribinama.

Nema sumnje kada budu radovi na stadionima gotovi da će i posjeta na utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine biti znatno bolja u odnosu na prošli period.

Posjeta u 4. kolu:

Oglasi

Velež - Željezničar 2.000

Sarajevo - Posušje 9.000

Tuzla City - Sloboda 1.300

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac - Igman 500

Podsjetimo, u pitanju su brojke koje su delegati zvanično stavili u zapisnike utakmica.

Top Komentari

DadiG
Raduješ se posjeti na tribinama gdje je na 3 od 4 utakmice bilo 3.800 gledalaca ukupno uključujući utakmicu Velež-Željo??? Pohvale za Gabelu i Gradačac? Pa jesi li ti normalan? Niko osim Sarajeva i Želje ne može dovesti više od 5 milja pa da polufinale lige šampiona igraju. Kako te nije stid napisati ovakav prilog i staviti ovakav naslov?
10 3
komshija
Sarajevo Posusje sigurno preko 10000, ja sam licno usao u 20oj min a jos 400 ljudi je cekalo red za kartu
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi