Izvio se poput pantere: Pogledajte najatraktivniju odbranu panenke ikada

Fantastična reakcija

Izvio se poput pantere: Pogledajte najatraktivniju odbranu panenke ikada

Admin Čaušević

Iz Perua stiže snimak jedne od najboljih odbrana u historiji fudbalske igre. 

Ono što je prije 20-ak godina bila prava rijetkost u posljednje vrijeme je učestala pojava na fudbalskim terenima. U pitanju je izvođenje popularne panenke s bijele tačke.

Vrlo često se dešava da se u ključnim momentima kada se lomi meč ili izvode kazneni udarac penaldžija odluči upravo za ovaj način izvođenja kako bi momenutom okrenuo na stranu svog tima.

Ipak, nisu rijetke pojave da golmani pročitaju izvođače penala i na kraju uspješno zaustave kazneni udarac.

Upravo se to desilo u prvenstvu Perua na meču između ekipa Cantolao i Sporting Cristal kada je duboko u sudijskoj nadoknadi dosuđen penal za goste.

Rezultat na semaforu je bio 2:2, a svi golovi su viđeni u prvom dijelu. Domaći su poveli, gosti preokrenuli i domaći opet izjednačili.

Oglasi

U sudijskoj nadoknadi nakon jedne gužve Ramirez je rukom spasio svoj gol i glavni sudija nije imao izbora nego da svira penal.

Ogovornost za izvođenje penala je preueo Yotun koji je nakon nekoliko minuta gužve dobio signal da može šutirati.

Yotun se odlučio za panenku. Sve je uradio dobro, ali nije računao na bravuroznost golmana domaćih Limousina.

Naime, iako je praktično krenuo da pada na pod, Limousin se uspio izviti poput mačke te na sjajan način ispod prečke izbaciti loptu u korner.

Nema sumnje da se radi o vrlo vjerovatno najatraktivnijoj odbrani panenke u historiji fudbalske igre.

Top Komentari

senja
Ovaj debil očito nikada nije gledao Kahna...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi