Na Allianz Areni pao potpis važniji od svih prethodnih: "Ne možete imati jačeg..."

Nastavak velike saradnje u Minhenu

Na Allianz Areni pao potpis važniji od svih prethodnih: "Ne možete imati jačeg..."

Edmir Škorić

Njemački nogometni velikan Bayern potpisao je novi ugovor s Telecomom Njemačke.

Bayern i "Deutsche Telecom" sarađuju još od 2002. godine, a sada je produžena saradnja na obostrano zadovoljstvo i izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn nije krio oduševljenje.

"Sarađujemo od 2002. godine i kroz godine smo uspjeli puno toga izgraditi. Ali najvažniji aspekt našeg odnosa je povjerenje. Super je što možemo produžiti ugovor na pet godina. Jedno je sigurno: ne možete imati jačeg partnera od Deutsche Telekoma", rekao je Kahn u nedjelju.

Prema njemačkom Bildu, Bayern je dosad godišnje dobivao 45 miliona eura. Od sada će zarađivati pet miliona više na godišnjem nivou. To znači da će Bayern do kraja 2027. godine zaraditi četvrt milijarde eura, što bi trebao biti rekordan sponzorski ugovor u povijesti Bundeslige.

Bayern je u posljednjih deset sezona osvojio njemačko prvenstvo. A sve nam govori da se ove sezone neće ništa promijeniti i da će Bavarci vjerovatno nastaviti dominaciju u Njemačkoj.

U 1. kolu Bundeslige tim Juliana Nagelsmanna odmjerio je snage s Eintracht Frankfurtom, a Bayern je slavio sa nevjerovatnih 6:1, da bi potom u nedjelju s 2:0 pobijedio Wolfsburg, reklo bi se s pola gasa.

Oglasi

Bayern je ostao bez Roberta Lewandowskog, ali je doveo niz kvalitetnih pojačanja, s tim da je najveća pažnja usmjerena na Sadija Manea, koji je kupljen od Liverpoola.

Odlazak Poljaka ne samo da je popravio Bayernovu igru, već je značajno popravio atmosferu u klubu, što osjećaju igrači, trener i navijači. Barem se takav dojam stječe nakon tekstova na njemačkim portalima.

No, teško je zaista zanemariti ono što je Lewandowski uradio u dresu Bayerna proteklih osam sezona, po dolasku iz Borussije Dortmund. On je uostalom najbolji strani strijelac u povijesti Bundeslige.

Lewa je odlučio da proba nešto novo, potpisao je za Barcelonu, ali za sada se nije proslavio. Očekivao se njegov prvijenac protiv Rayo Vallecana u subotu navečer u 1. kolu La Lige, no nije uspio da pronađe put do mreže rivala, pa je ostalo 0:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Volcanobet kladionica i ovaj ponedjeljak ima bogatu ponudu. Liverpool dočekuje Crystal Palace, Juventus protiv Sassuola, na teren će i nogometaši Atletico Madrida, Napolija, Fenera, Bilbaa, Mallorce, a tu je i mnogo teniskih mečeva. Kompletnu ponudu pronađite na OVOM linku!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...rezimski klub iza kojeg stoji cijela Njemacka.
2 4
Klicko
Pa Rayo Valjekano bi u Bundesligi 2 završio 3 boda iza bajerna toliko je jaka la liga
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi