Još nije ni registrovan, a već se suprotstavio Xaviju i odbio njegov prijedlog

Ne želi mijenjati poziciju

Još nije ni registrovan, a već se suprotstavio Xaviju i odbio njegov prijedlog

Eldar Ganibegović

Jedno od pojačanja Barcelona ovog ljeta je Jules Kounde koji je stigao iz Seville.

Zapravo, jedino je to pojačanje pored Lewandowskog, Kessieja, Christensena i Raphinhe koje nije registrovano za La Ligu, s obzirom na to da je Barcelona u teškoj financijskoj situaciji.

Kounde tako nije zaigrao u prvom kolu protiv Rayo Vallecana, a španski mediji prenose kako je Xavi za njega namijenio zanimljivu ulogu, koju je ovaj odbio.

Xavi Hernandez ne oslanja se na usluge Sergina Desta u Barceloni, a u utakmici s Rayo Vallecanom desno je igrao Ronald Araujo, koji je po vokaciji centralni stoper.

Trener Barcelone bi ove sezone razmišljao o Julesu Koundeu na mjestu desnog beka, nakon što uprava katalonskog kluba nije dovela igrača za mjesto desnog beka.

Jules Kounde nije htio ni čuti za Xavijev prijedlog. Treneru je već rekao da je jedina pozicija koju želi igrati u dresu Barcelone pozicija stopera, javlja AS.

Uprava Barcelone objavila je da bi Jules Kounde mogao na teren u idućem kolu. Defanzivac se pokušava registrovati za meč drugog kola u kojem Barcelona gostuje kod Real Sociedada.

To je potvrdio i potpredsjednik Barcelone Rafael Yuste:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kounde je želio igrati protiv Vallecana, ali objasnio sam mu situaciju i rekao mu da ćemo učiniti sve što je moguće da igra sljedećeg vikenda", rekao je Yuste nakon utakmice s Rayom.

Ostaje nam da vidimo da li će Barcelone uspjeti naći rješenje za ovu situaciju i da li će Kounde upisati debi u zvaničninm utakmicama za Blaugranu već protiv Sociedada. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Koliko lazi novinara,nigdjee ovo nije rekaooo ,nego da se najbolje osjeca na poziciji stopera ali ce igrati gdje god trener zeli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi