Nestvarna scena iz ringa: Bokser na nevjerovatan način prevario i nokautirao protivnika
Foto - Screenshot

Mnogi smatraju da je ovo bio nesportski potez

Nestvarna scena iz ringa: Bokser na nevjerovatan način prevario i nokautirao protivnika

M. Šljivak

Ruben Torres pobijedio je prethodnog vikenda Cristiana Beza nokautom u sedmoj rundi.

Ova borba ponudila je zaista odličan boks. Od prve runde sijevali su sjajni udarci, da bi u drugoj obojica bili u knockdownu.

Uspješno su ustali na noge nakon neugodnih udaraca. Nastavili su sa žestokim obračunom sve do sedme runde kada se desilo nešto što je brojne ljubitelje boksa razočaralo.

Baez je završio na podu po drugi put. Uspio je ustati, a zatim je uslijedio potez za pamćenje njegovog rivala Torresa.

Pružio mu je rukavicu kako bi se pozdravili prije nastavka meča. Baez ga je pozdravio, a zatim je odmah uslijedio udarac od strane Torresa koji je brutalno nokautirao nezaštićenog Baeza.

Oglasi

Ovaj potez Rubena Torresa izazvao je brojne polemike. Mnogi ga smatraju nesportskim, a on je imao odgovor na kritike.

"Uvijek vas uče da se štitite cijelo vrijeme u ringu. To je pravilo broj jedan", istakao je Torres nakon meča i dodao je:

"Ovo je boks i borci kao što sam ja uvijek idu u napad. Sudija je dao signal da se borba nastavi, ja sam to iskoristio, pogodio sam i to je bilo to. Sada sam spreman za veće borbe i bolje protivnike", poručio je Torres.

Mnogi fanovi boksa ipak smatraju da je ovo bio nesportski potez od strane Torresa jer je ipak pružio ruku pozdrava. Ipak, s druge strane ima i onih koji podržavaju ovakav potez i smatraju da je sve bilo čisto.

Ruben Torres je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 19-0, a 16 borbi je završio prekidom. Baez je doživio svoj drugi poraz u 20. borbi.

Top Komentari

Karameho
***** obični, gnjida...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi