Bordo tim lider: Prvi trijumf Sarajeva na Bilinom polju za mir u kući i "pakao" koji slijedi

Uubjedljiva pobjeda protiv Leotara

Bordo tim lider: Prvi trijumf Sarajeva na Bilinom polju za mir u kući i "pakao" koji slijedi

A. Čaušević

Sarajevo je niz bez trijumfa prekinulo sigurnom pobjedom protiv Leotara sa 3:0.

Susret na Bilinom polju igran bez publike je od početka do kraja bio jednosmjerna ulica pa se može reći da su Trebinjci na kraju i dobro prošli.

Već u uvodnim minutama izabranici Feđe Dudića su propustili nekoliko prilika, a pitanje pobjednika su uspjeli riješiti u razmaku od nekoliko minuta.

Da će Musa Muhamed biti pojačanje u ofanzivnim zadacima potvrdio je sa dvije asistencije kada je počastio Ikića i Mulahusjenovića.

Prvu asistenciju Nigerijac je upisao u 19. minuti kada je lijep gol sa ivice kaznenog prostora postigao Ikić. Krilnom fudbaleru je to bio četvrti gol sezone.

Tri minute kasnije među strijelce su pisao i Mulahusejnović. Bordo tim je otišao na dva razlike i ostatak meča je bilo rutinsko privođenje kraju.

Oglasi

Sarajevo je i u nastavku pritiskalo, istina u nešto slabijem ritmu pa prvi trijumf u Zenici ove sezone niti jednom nije došao pod znak pitanja.

U 82. minuti postavljen je konačan rezultat kada je poslije šuta Varešanovića lopta zakačila Cmiljanovića za 3:0. Ostatak meča nije donio promjene.

Ova pobjeda, prva na Bilinom polju, će nakon niz od četiri utakmice bez punog plijena donijeti mir u kući pošto za Sarajevo sada slijedi paklen raspored. 

Inače, sa ova tri boda Sarajevo je preuzelo prvo mjesto na tabeli, makar do sutra kada svoj meč igra Široki Brijeg na gostovanju kod Tuzla Cityja. 

Bordo tim će u nedjelju gostovati Zrinjskom, a zatim slijede još četiri teška duela i to protiv Širokog Brijega i Borca u Zenici, te u međuvremenu protiv Veleža i Tuzla Cityja u gostima.

Premijer liga, 8. kolo:

Sarajevo - Leotar 3:0 (Ikić 19', Mulahusjenović 22', Varešanović 82')

Sarajevo: Šahinović, Musa, Čataković, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Ramić, Tomašević, Džafić, Drobarov, Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar : Puletić, Milović, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić, Cvetković, Đuderija, Cmiljanović, Matković, Pervan.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Prazne tribine. Niko nece da gleda to smece
2 23
Lavillenie
I corava koka zrno ubode
2 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi