Ili to ili fijasko: Stiglo nimalo bezazleno upozorenje za Barcelonu

Tebas se oglasio

Ili to ili fijasko: Stiglo nimalo bezazleno upozorenje za Barcelonu

E. Ganibegović

Barcelona je posljednjih mjeseci u velikim financijskim problemima.

Unatoč tome, Blaugrana je ovog ljeta ostvarila nekoliko sjajnih transfera, potpisavši između ostalih Lewandowskog, Raphinhu i Koundea, a svakako je velika stvar i produženje ugovora s Dembeleom.

Javier Tebas, predsjednik La Lige, progovorio je o trenutnoj situaciji u Barceloni. Objasnio je kako su Katalonci mogli potpisati Julesa Koundea i poslao jasnu poruku čelnicima na Camp Nou stadionu.

"Da bi potpisala Koundea, Barcelona je morala dati ličnu garanciju. Barca nije bila u opasnosti od bankrota, imaju puno imovine, ali moraju kontrolisati i smanjiti svoje plate.

Sljedeće godine Barcelona će morati smanjiti svoje plate. Više neće imati financijske poluge. Ili će pronaći više rješenja ili će smanjiti platni limit na 400 milijuna eura", rekao je Tebas.

Barcelona trenutno 656 miliona izdvaja na plate, piše Mundo Deportivo. Katalonce u Španiji  nadmašuje samo rival Real Madrid, koji plaća godišnje plate u vrijednosti od 683 miliona eura.

Situacija u Barceloni smeta Nasseru Al-Khelaifiju, predsjedniku PSG-a, koji smatra da takve stvari nisu dobre za fudbal.

Štaviše, čelnik Parižana od foruma traži mjere protiv Katalonaca i želio je posljednjih godina staviti pred zid upravu Blaugrane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neki klubovi imaju dug od 1,8 milijardi eura. To nije nešto normalno. Hvala Bogu, ono što mi radimo je da imamo nula dugova. Naravno, izgubili smo novac, tijekom Covida, ali nemamo šta skrivati. Drugi klubovi imaju visoke dugove, a to je rizik, opasnost za fudbal.

Neki su ostali predsjednici dugi niz godina i ostavili dugove svojim nasljednicima. I tako je bilo godinama i godinama. To je opasnost za fudbal u koji vjerujem. Moramo biti oprezni i zabrinuti zbog toga jer je to velika opasnost koja može uništiti fudbal. Potrebna su nam pravila za zaštitu klubova, za zaštitu fudbala u Evropi od katastrofa, od ovih dugova ovih klubova", rekao je Al-Khelaifi, prenosi RMC Sport.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Ovaj neke da sankcije uvodi?? Hebem ti pleme Arapsko..
6 3
Sucro
Oba vas pišam
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije