Adnan Jahić ostaje šef struke FK Sloboda!

Tuzlaci sada putuju na megdan Veležu

Adnan Jahić ostaje šef struke FK Sloboda!

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić
I pored neugodnog poraza od NK Široki Brijeg od čak 3:0, neće doći do promjene na trenerskoj klupi FK Sloboda.

Tako je odlučilo rukovodstvo kluba koje je pružilo podršku Adnanu Jahiću.

Prema mišljenju mnogih Jahić radi najbolji mogući posao sa trenutnim kadrom.

FK Sloboda ovom prilikom obavještava sportsku javnost, sve navijače i simpatizere crveno-crnih da podržava rad Adnana Jahića i  stručnog štaba.

“Smatramo da tokom prvih 13 kola nogometne m:tel Premijer lige BiH, fudbalere našeg kluba na zelenom terenu niko nije nadigrao, te da je Jahić izvukao ono najbolje iz trenutnog rostera koji posjeduje.

U prvoj trećini sezone bilo je uspona i padova, kojih će razumijemo biti i u nastavku sezone, međutim svjesni smo da rezultat ne može doći preko noći. Imenovanjem Jahića na mjesto šefa stručnog štaba jasno smo stvorili cilj, a to je afirmacija mladih igrača, koji će uz par iskusnijih u narednim godinama koje slijede, biti okosnica našeg tima. Želimo pružiti priliku mlađim igračima iz našeg omladinskog pogona koji je jedan od najboljih u BiH, što i rezultati pokazuju.

Oglasi

Nakon posljednje odigrane utakmice, u kojoj je naš tim poražen od Širokog Brijega sa visokih 3:0 na Gradskom stadionu u Banovićima, pojedini simpatizeri i navijači tražili su smjenu Jahića. Smatramo da je to u ovom trenutku nedopustivo i pružamo punu podršku šefu stručnog štaba koji će tu funkciju obavljati i u narednim utakmicama“, stoji u saopštenju FK Sloboda te se dodaje.

Sloboda trenutno zauzima deseto mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 12 osvojenih bodova, no smatramo da je to moglo biti znatno i više da smo imali malo sportske sreće u pojedinim utakmicama. Vjerujemo da i činjenica da svaku utakmicu igramo u gostima, zbog radova na stadionu Tušanj, je doprinijela ovakvoj situaciji i da bi osvojili više bodova na domaćem terenu.

Zahvaljujemo se i našim vjernim navijačima, koji su svaku utakmicu naš dvanaesti igrač i dodatan vjetar u leđa, ali i skrećemo pažnju da podrže trenera koji je većinu svoje igračke karijere proveo na Tušnju u crveno-crnom dresu. Na prethodnoj odigranoj utakmici mogle su se čuti razne psovke i gnusne uvrede pojedinaca prema njemu i smatramo da to svakako svojim angažmanon u klubu nije zaslužio“.

Sloboda je trenutno na desetom mjestu sa 12 osvojenih bodova, a u posljednjih pet utakmica upisala je dva poraza, dva remija i jednu pobjedu. U narednom kolu Tuzlaci gostuju kod FK Velež u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji Leotar ima 11 bodova, dok  i Igman kao Sloboda ima 12. Sloga Doboj je na 14, a Posušje ima 15.

Slobodu prema svemu sudeći očekuje grčevita borba za opstanak, a ovaj klub trenutno domaće utakmice igre na stadionu u Banovićima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
I Dodika ljudi podržavaju, ali to ne znači da je dobar. Čovječe, dali ste najmanje golova u sezoni, Široki igrao kolo u šesnaestercu, mladi ne znaju koja im je pozicija, a taktika šutni loptu, pa ako ko sa druge strane naiđe. Da barem imamo igru, pa da se kaže negdje će proci, mi nemamo ništa
9 2
Ljacmu1
Slobodin sunovrat je krenuo kad su preko politike otjerali Husića.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti