Skandalozna izjava ruske teniserke: "Bog im nije dao pamet, navikli su na bombardovanja"

Nije mogla više da šuti

Skandalozna izjava ruske teniserke: "Bog im nije dao pamet, navikli su na bombardovanja"

H. Zilić

Agresija Rusije na Ukrajinu koja je počela početkom godine dosta se odrazila i na svijet sporta.

Mnogi sportisti su pružili podršku Ukrajini, neki su se odmakli od cijele situacije i ne žele davati komentare, a ima i onih koji su iznosili oštre stavove.

Posljednja u nizu koja je oštro reagovala je ruska teniserka Anastasia Gasanova.

Ova 23-godišnjakinja koja je 153. na WTA listi dala je izjavu koja je naljutila sve Ukrajince, ali i većinu normalnog svijeta.

"Ako se ovo dešava Ukrajini to je tragedija, a ako bi se deislo Rusiji onda bilo ok. Ukrajincima Bog nije dao pameti. Ne mogu više da šutim. Znam šta se sve dešavalo kada je bio udar 2014. godine. Trenirala sam u Odesi jedno vrijeme, trener mi je bio Ukrajinac. Oni su navikli na bombardovanja. Ne mogu da više šutim i trpim vijesti gdje se samo Rusija kritikuje", rekla je Gasanova.

Oglasi

Ova izjava je svakako djeknula u svijetu sporta, a Gasanova bi mogla dobiti i određene sankcije.

Očigledno je ruska teniserka rekla stvari koje su joj na duši, ali pitanje kako će sada reagovati njene sportske kolege.

Inače riječ je o teniserki koja je već šest godina na WTA touru, važila je za jednu od najtalentovanijih teniserki iz Rusije.

U kadetskoj konkurenciji bila je među vodećim u državi, a u juniorskoj konkurenciji igrala je nekoliko sjajnih turnira.

Ipak, teško da uskoro može u TOP 100 što je postavila kao jedan od ciljeva. Četiri puta je nastupala na Grand slamovima, a najbolji plasman je zabilježila početkom godine kada je bila 121. teniserka svijeta.

U karijeri je osvojila šest ITF titula, a sada je došla u centar pažnje zbog izjave koja nema veze sa tenisom.

Zaradila je 350.637 američkih dolara na WTA touru, a u karijeri ima omjer od 203 pobjede i 130 poraza na seniorskom nivou računajući i ITF i WTA turnire.

Top Komentari

Pajkan
Bolje bi joj bilo da je nastavila da suti. Udar 2014 u Ukrajini.Sami sebe bombardirali garant.
3 0
HarisADP
Kad su glupi. Bas tako. Cuj da ameriku izaberes a rusijom granicis
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi