Promijenio lični opis: Legendarni Becker drastično smršao u zatvoru

Životna promjena

Promijenio lični opis: Legendarni Becker drastično smršao u zatvoru

Eldar Ganibegović

Legendarni njemački teniser Boris Becker nedavno je završio u zatvoru.

Boris Becker osuđen je na dvije i po godine zatvorske kazne zbog skrivanja imovine vrijedne dva i po miliona funti kako bi izbjegao plaćanje dugova i poreza.

On će odslužiti samo pola kazne (15 mjeseci), a zatim će biti pušten na uslovnu slobodu da odsluži ostatak.

Trenutno je u zatvoru u Huntercombeu. Prema pisanju njemačkog časopisa Bild, Becker je radikalno promijenio način života s obzirom na zatvorska ograničenja.

Boris Becker više ne pije alkohol, koji je u zatvoru zabranjen i ima strogi režim ishrane. Navodno je Becker u zatvoru do sada smršao osam kilograma. 

Becker neprestano vježba u zatvorskoj teretani. Osim toga, bivši Grand Slam prvak postao je asistent u obrazovanju te u zatvoru predaje tjelesni odgoj za 45 kolega, razgovarajući s njima o dobrobitima sporta i prehrane.

Kako bi se izborio s ovim radikalnim promjenama u svom životu, Boris Becker se okrenuo jogi i meditaciji, navodi citirani izvor.

"Kao bivši sportista dobro zna koji su dobri, a koji teški trenuci pobjeda i poraza. Svoje životno iskustvo dijeli s kolegama u zatvoru", rekao je neko blizak bivšem teniseru.

Zatvor Huntercombe je kategorije C, što znači da je razina sigurnosti niža od Wandswortha, prethodnog zatvora u kojem je bio Boris Becker. Nijemac se žalio na tamošnje loše uslove.

Zatvor Huntercombe nalazi se u Oxfordshireu i smatra se sigurnim, a zatvorenici mogu sudjelovati u mnogim aktivnostima poput odlaska u teretanu, igranju fudbala ili košarke.

Top Komentari

Chepich
Ako nemate sliku, kome objavljujete ovo? Ko ce citati tekst o Beckeru zivota ti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti