Otkako je fudbal nastao, nije viđeno ništa slično

Nevjerovatna drama i završnica meča u Londonu

Otkako je fudbal nastao, nije viđeno ništa slično

Edmir Škorić

Da su čuda u sportu zaista moguća, dokaz je i ono što se dogodilo u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena na meču Charltona i Ipsiwch Towna u istočnom Londonu.

Čak osam golova viđeno je u duelu ovih timova u 17. kolu engleske League One, iako samo jedan u prvih 45 minuta.

Ipswich je poveo golom Edmundsona u posljednjim sekundama prvog poluvremena, ali nastavak donosi jednu od najluđih drama i završnica otkako je fudbala.

Gosti iz Ipswicha vodili su 2:0 u 52. minuti, ali Charlton golovima Rak-Sakya i Morgana uspijeva da izjednači na 2:2.

Ipak, u 92. i 94. minuti Ladapo, pa Morsy pogađaju za 2:4, pa je već svima bilo jasno da spasa za Charlton nema. No, onda se dogodilo čudo, jer kako drugačije objasniti da je uspio domaćin zabiti dva gola i izvući bod (4:4) na kraju ove drame.

U 96. minuti Thomas Terell je zabio za 3:4, a trenutak kasnije George Dobson je u ludim okolnostima doveo do remija.

Oglasi

"Nismo mogli kontrolisati emocije. Sada imamo samo ljutnju i frustraciju. Do 95. minute igrali smo odlično. Nismo se slomili nakon primljenog gola kod 2:2, nego smo krenuli dalje da zabijamo. Ali na kraju je nešto puklo", rekao je trener Ipswicha Kieran McKenna nakon utakmice.

"Ponekad, međutim, postoje trenuci u fudbalu na koje ne možete utjecati. Bio je to jedan od njih. Ovo je bolna lekcija za nas, i loši smo, ali smo samo ljudi. Sada bi bilo lako reći šta smo krivo učinili ili šta smo trebali učiniti drugačije, ali to više ništa neće promijeniti. Ovo moramo shvatiti kao bolnu, ali korisnu lekciju", zaključio je.

Ipswich Town je nakon 17 kola trećeg ranga engleskog fudbala drugi na tabeli s bodom zaostatka za Plymouth Argyleom. Charlton je na 9. poziciji, s četiri boda zaostatka za mjestima koja donose razigravanje za plasman u viši rang.

Top Komentari

Zoilomas
Kako nije nista slicno kad je united 99 ili 2000 primio gol u 89 i zabio dva za dvije minute nadoknade za pobjedu? Mozda nisi ti novinaru nista slicno vidio ali drugi jesu.
1 0
Chico
Recimo da je ova utakmica u BIH, plavi bi napravili skandal, prijetili bi istupanjem, pozivali se na nacionalno pitanje i sl. A sve zbog gola u 98. minuti i zasto je to sudija dozvolio. A zanemarili bi sto su dva gola data u toj nadoknadi od 6 minuta i sto je Ipswich (tj. oni) svaki gol slavili po minutu. A u Engleskoj sve normala. Kakva je ovo kaljuza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi