Mnogi se iznenadili kada su shvatili kome je Pavard sinoć posvetio svog gol protiv Intera

Francuz u centru pažnje

Mnogi se iznenadili kada su shvatili kome je Pavard sinoć posvetio svog gol protiv Intera

Endin Čaušević

Bayern je na impresivan način završio grupnu fazu Lige prvaka sa svih šest pobjeda, a Bavarci su sinoć pred svojim navijačima pobijedili Inter sa 2:0. Meč je obilježio defanzivac Banjamin Pavard koji je postigao pogodak, a mnogi su se iznenadili kada su shvatili kome ga je posvetio.

Bavarci su briljirali u grupnoj fazi Lige prvaka i iako su imali za protivnike Barcelonu i Inter na kraju je njemački klub uspio da s maksimalnim učinkom završi ovu fazu što je malo ko očekivao.

Bayern je bio ubjedljivo prvi u grupi sa 18 bodova, a Bavarci su put u grupnoj fazi završili sinoćnjom pobjedom na Allianz Areni protiv Intera sa 2:0.

Domaći klub do prednosti je stigao u 32. minuti kada je Kimmich bio asistent, a pogodak za 1:0 postigao je Pavard koji je u posljednje vrijeme bio nezadovoljan zbog činjenice da ima dosta manju minutažu nego ranije.

Ipak, francuski defanzivac zaigrao je ponovo od prve minute i to je znao da iskoristi jer je zabio pogodak u pobjedi protiv Intera, ali našao se u centru pažnje zbog zanimljive proslave gola.

Pavard je proslavio svoj pogodak na poprilično neobičan način i podsjetio je na legendarnu proslavu koju je svojevremeno imao Usain Bolt, ali je ubrzo objašnjeno šta je bio cilj igrača Bayerna.

Oglasi

Naime, Pavard je ovu proslavu posvetio reperu Takeoffu koji je jučer ubijen u Houstonu. On je bio član rep grupe Migos, te je njegova smrt itekako potresla mnoge.

Ipak, navijači Bayerna nisu znali da Pavard baš toliko sluša i voli rep muziku da je odlučio da svoj gol posveti ubijenom muzičaru.

Sve to je na kraju na Instagramu potvrdio i sam Pavard koji je objavio story nakon čega je postalo jasno da to nisu bile samo špekulacije, te da je njegova proslava bila zaista posvećena američkom reperu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Image

Treba istaći da je drugi gol za Bayern u sinoćnjoj utakmici postigao sjajni Choupo-Moting sredinom drugog poluvremena, te je postavio konačnih 2:0 za domaći tim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BigBabo
RIP Takeoff.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi