Teške muke nesretnog analitičara: Žali se na nestvarnu platu i smatra da je premalo plaćen
Foto - Screenshot

Stephen A. Smith izazvao pažnju

Teške muke nesretnog analitičara: Žali se na nestvarnu platu i smatra da je premalo plaćen

Midhat Šljivak

ESPN-ov analitičar Stephen A. Smith (55) nezadovoljan je činjenicom da na godišnjem nivou zaradi 12 miliona dolara i javno je poručio kako smatra da ne zarađuje dovoljno novca za ono što radi i da bi trebao biti mnogo bolje plaćen, barem u rangu određenih kolega s televizije.

Stephen A. Smith pridružio se čuvenom ESPN-u 2005. godine i ubrzo je postao prepoznatljivo lice ove američke sportske kuće.

Iako njegove analize mnogi preziru smatrajući da Smith 'hlupa gluposti', on je jedan od najplaćenijih analitičara u historiji i ima ugovor kakav se ne viđa često.

Po ugovoru kojeg je potpisao 2019. godine Smith na godišnjem nivou zaradi 12 miliona dolara. Osam miliona je bazična plata, a preostala četiri miliona dobije kroz bonuse.

Međutim, on smatra da premalo zarađuje. To je javno poručio u jednoj TV emisiji.

"Baš kao što su žene manje plaćene u odnosu na muške kolege, crnci su manje plaćeni u odnosu na bijelce. U ovom slučaju ne govorim o sebi", rekao je Smith i dodaje:

Oglasi

"Moram reći da sam i ja premalo plaćen u odnosu na neke ljude na televiziji koji imaju ogromne ugovore. Ali, to je nešto o čemu ćemo drugi put. Premalo sam plaćen", poručio je Smith.

Ispad ESPN-ovog analitičara izazvao je ogromne kritike na društvenim mrežama. Smitha nikako ne štede.

"Stephen Smith zaradi više novca za tri mjeseca nego prosječan Amerikanac u životu. Zamislite da ste plaćeni 12 miliona godišnje da pričate o sportu i da se javno žalite da ste premalo plaćeni", napisao je novinar Andrew Kerr.

Dosta je onih koji ne mogu da vjeruju da čovjek uopšte dobija 12 miliona dolara godišnje za bizarne izjave kojih ima ogroman broj i zbog kojih mu se cijeli svijet smije.

Zaista je nevjerovatno da se Smith žali na platu jer gotovo da ne radi ništa vrijedno spomena.

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj lik ne samo da je teski rasista koji redovno omalovazava i vrijedja bijele igrace,nego ga jos i placaju da mlati budalastine...drze ga i trpe samo zato jer je crnac...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi