Kazlagiću pripala čast da sudi posljednji, ali možda i najveći derbi ove godine

Premijer liga BiH

Kazlagiću pripala čast da sudi posljednji, ali možda i najveći derbi ove godine

Esmer Oštraković

Za vikend su na rasporedu utakmice 19. kola u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će ujedno biti i posljednje u ovoj godini.

Derbi kola igra se u Mostaru gdje će ekipa Zrinjskog dočekati tim Borca, a pravdu na ovoj utakmici dijelit će Mirza Kazlagić iz Cazina.

Njegovi pomoćnici, kao i četvrti sudija su iz Sarajeva. Radi se o Amiru Kadiću i Moameru Čauševiću, a četvrti sudija je Admir Šehović.

Velež će u Gabeli dočekati ekipu Sloge iz Doboja, a glavni arbitar na ovoj utakmici je iz Gruda i njegovo ime je Antoni Bandić.

Asistenti na ovoj utakmici su Josip Čolić iz Kupresa i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Utakmicu između Širokog Brijega i Tuzla Cityja sudit će Benjamin Deljković iz Sarajeva. Njemu će asistirati Davro Beljo iz Mostara, te Božidar Rustić iz Gradiške. Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Oglasi

Ermin Sivac sudit će susret u Trebinju između Leotara i Sarajeva, a pomoćnici će mu biti Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, te Jure Musa iz Čitluka. Također, četvrti sudija je iz Čitluka, a to je Mateo Musa.

Utakmicu na Grbavici između Željezničara i Posušja sudit će Dražen Marić iz Bijeljine. Prvi asistent je Bojan Makarić, također iz Bijeljine.

Drugi asistent na ovoj utakmici je Mirza Demir iz Kaknja, a četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Posljednji par u ovom kolu čine Sloboda i Igman, a pravdu će dijetili najbolji bh. sudac, Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Delegiranje 19. kolo Premijer lige BiH:

Oglasi

Velež - Sloga Doboj (Antoni Bandić)

Široki Brijeg - Tuzla City (Benjamin Deljković)

Zrinjski - Borac (Mirza Kazlagić)

Leotar - Sarajevo (Ermin Sivac)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar - Posušje (Dražen Marić)

Sloboda - Igman (Irfan Peljto)

Top Komentari

user1605368976
Borac mora upisati tri boda .Sad je do tebe Kazlagicu. Mirza je provjereni korumpirani ilegalac.Ne može ni Miloš Gigovic sve sam.
3 0
DOKTOR_GAZ_
Samo jedan od dokaza da smo kao DRUSTVO dotakli MORALNO DNO..covjek kojeg je SIPA hapsila kao ZADNJEG KERA prije 2 godine, vec za VIKEND sudi DERBI u BH FUDBALU..cak STA VISE, JAVNO KRADE ZA POTREBE VICE I BORCA..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi