Bivši kapiten Manchester Uniteda je Ronalda nazvao magarcem

Bez dlake na jeziku

Bivši kapiten Manchester Uniteda je Ronalda nazvao magarcem

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo više nije član Manchester Uniteda, pošto je večeras klub saopštio da je sporazumno raskinut ugovor i Portugalac je postao slobodan.

Ronaldo je još ljetos želio da napusti Manchester United, ali nije bilo adekvatnih ponuda, zbog čega je morao da ostane na Old Traffordu. No, od početka sezone je bio ispod svog nivoa, djelovao je potpuno demotivisano, a sa menadžerom Erikom ten Hagom imao je jako loš odnos.

Sve je eskaliralo kada je prije nekoliko dana u eksplozivnom intervjuu Ronaldo Piersu Morganu otkrio da ne poštuje Ten Haga, napao neke svoje saigrače, legende kluba, a na kraju poručio da je izdan od strane Manchestera.

Klub je odmah otvorio postupak, analizirao sve njegove riječi, pa na kraju odlučio da više nema smisla da ostane. Raskinut je sporazumno ugovor koji je bio potpisan do ljeta 2023. godine, a Portugalac neće dobiti nikakvo obeštećenje.

Dosta je reakcija nakon što je Manchester objavio da je raskinut ugovor s Ronaldom, a između ostalih se oglasio i nekadašnji veznjak Crvenih đavola Paul Scholes, koji ga je nazvao magarcem.

"Misija ispunjena, magarče", napisao je bivši kapiten engleskog kluba u jednoj od Instagram priča.

Oglasi

Podsjećamo da su dvojica igrača dijelila svlačionicu Manchester Uniteda između 2003. i 2009. godine, razdoblje koje je obilježilo prvi mandat portugalske zvijezde na Old Traffordu, prije nego što je otišao u Real Madrid 2009.

Ronaldo je s Real Madridom osvojio sve moguće trofeje, pa prešao u Juventus, da bi se prošlog ljeta vratio u Englesku.

Scholes je među rijetkima otvoreno ponizio Ronalda, dok drugi poput Rija Ferdinanda uglavnom daju diplomatske odgovore ne želeći skroz izgubiti odnos sa napadačem iz Portugala.

[twitter]https://twitter.com/TheUtdLink/status/1595116684079419397[/twitter]

Ronaldo je trenutno jedini slobodan igrač na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a po povratku će već imati novi klub za koji će igrati od januara, kada nastupi zimski prijelazni rok.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoji niz timova koji žele, ali i onih koji ga ne žele. Teško je zaista trenutno procijeniti prema kojoj destinaciji će se Cristiano zaputiti. Spominje se Real Madrid i Sporting, bivši klubovi, čak i Inter Miami u vlasništvu Davida Beckhama, a brojni navijači širom svijeta sada maštaju da će imati Ronalda u svom najdražem timu.

Mada, Ronaldo koji nije motivisan sa 37 godina ne mora nužno da znači pojačanje. U Manchesteru su se najbolje uvjerili u to.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
U Mancesteru i Sancho izgleda kao fula a u Dortmundu bio top.United je prelos klub trenutno.Konstantno se nesto muce,pate,guraju,nema tu nikakve igre.Nema ni jednog igraca koji briljira u Mancesteru,svi odigraju utakmicu dobro pa ih nema par.Lose je to
4 1
davide.azzurri
Ne magarac nego magarcina narcisoidna
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi