Slijedi ogroman pad u karijeri: Cristiano Ronaldo stigao na potpis!

Slavni Portugalac

Slijedi ogroman pad u karijeri: Cristiano Ronaldo stigao na potpis!

Admin Čaušević

Ako je vjerovati fotogafiji koja se pojavila na internetu Cristiano Ronaldo je odlučio gdje će nastaviti karijeru. Kako sada stvari stoje najpopularnijeg igrača današnjice više nećemo gledati na najvećem nivou što je na neki način razočaravajuća vijest za sve njegove fanove. 

Ronaldo karijeru prema svemu sudeći nastavlja van Evrope. Posljednjih mjesec je proveo u Kataru, a njegova naredna destinacija neće biti daleko od te zemlje.

Višestruki osvajač Zlatne lopte će najvjerovatnije potpisati ugovor sa Al-Nassrom nakon što je danas stigao na aerodrom u Rijadu.

Portugalski as je fotografisan kako na aerodromu ulazi u automobil te nosi kofer, a ta fotogafija je za kratko vrijeme postala viralna na društvenim mrežama.

[twitter]https://twitter.com/_BeFootball/status/1605633387397451776[/twitter]

Detalji oko ugovora se znaju od ranije. Ronalda čeka potpis na 2.5 godine uz nevjerovatnu zaradu. O tome je detaljno pisala Marca.

Oglasi

Ronaldo će na godišnjem nivou računajući platu u klubu te sponzorske ugovore zaraditi nevjerovatnih 200 miliona eura. Radi se o zaista vrtoglavoj cifri koju niti jedan 37-godišnjak ne bi odbio.

U Saudijskoj Arabiji se dolazak Ronalda na neki način smatra državnim projektom i bila bi to idealna promocija ove zemlje u takmičenju za dobijanje organizacije Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Nekoliko posljednjih dana sada već bivši igrač Manchester Uniteda je proveo u Dubaiju, a u Al-Nassru su odlučili da se sve završi prije 1. januara, a čini se da će u tome i uspjeti.

Iza Ronalda je vjerovatno najteži period u karijeri, a posebno bolan udarac je pretprio u nedjelju kada je njegov najveći rival Lionel Messi osvojio Mundijal.

Evropski fudbal je okrenuo leđa Ronaldu. Transferom u Juventus 2018. godine možda i najbolji igrač u historiji se nadao novom uspješnom poglavlju, ali u Italiji je počeo njegov pad te se nastavio u Engleskoj i Manchester Unitedu.

Posljednjih 15-ak godina ljubitelji fudbala su mogli uživati u njegovim vrhunskim partijama, međutim izgleda da je vrijeme učinilo svoje i da Ronalda više nećemo gledati u Ligi prvaka koje je svojevremeno smatrano "njegovim" takmičenjem s obzirom na brojne rekored i čak pet titula prvaka Evrope.

Top Komentari

nakopitam
Pametan covjek. Nek uzme seicima lovu kad se vec nude. Siguran sam da vecina evropskih zvijezda masta o pozivu u neki arapski klub.
11 1
user1652466619
Čuj pad u karijeri u 37 oj godini ?‍?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi