Moć, ljepota, dominacija, karakter: Arsenal je opet Arsenal!

Velika pobjeda Topnika

Moć, ljepota, dominacija, karakter: Arsenal je opet Arsenal!

Admin Čaušević
Teme:

Pauza zbog Svjetskog prvenstva nije pokolebala Arsenal koji je na Boxing day pobijedio West Ham sa 3:1 te nastavio sa sjajnim partijama koje ga drže na čelu Premiershipa.

Prvo poluvrijeme gradskog derbija protiv West Hama i nije bilo toliko dobro za Topnike, prije svega rezultatski pošto su imali zaostatak.

Igrala se 27. minut kada je dosuđen penal za Čekičare kojeg je u gol bez većih problema pretvorio Benrhama sa 0:1 nakon prvog dijela.

U drugom poluvremenu Topnici su pokazali karater i moć. Dominantom i lijepom igrom su stili do preokreta i velikog trijumfa.

Bilo je dovoljno pet minuta za preokret. Saka je izbjegao ofsajd zamku u 53. minuti te rutinski zatresao mrežu za izjednačenje.

U 58. minuti bilo je 2:1 za domaće. Martinelli se odlično snašao u ne baš lakoj poziciji te prizemnim udarcem matirao Fabianskog.

Oglasi

Tu nije bio kraj odličnoj igri izabranika Mikela Artete pošto je u 69. minuti Nketiah zabio i treći gol i to poslije pasa dvostrukog asistenta Odegaarda.

Inače, po prvi put nakon 2018. godine na tribinama Emiratesa stadiona bio je i Arsene Wenger te je legendarni trener Arsenala kao i navijači zadovoljan otišao doma.

Sa 13. pobjedom ove sezone Arsenal je stigao do 40 bodova i sigurno će Novu godinu dočekati na prvom mjestu. Naredni meč igraju u subotu na gostovanju Brightonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada je poslije sedmog ovosezonskog trijumfa na Emiratima sasvim jasno da su Topnici legitimni kandidat za šampionsku titulu

S druge strane West Ham nastavlja sa lošom formom te je večerašnji poraz bio četvrti u nizu pa neće biti iznenađenje ukoliko David Moyes ubrzo dobije otkaz. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ako ovako NASTAVE, glavni su kandidat za PETO MJESTO..
1 10
DamirS
A gazija već imao pripremljen komentar na poluvremenu...
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi