U FK Sarajevo počela licitacija za tri pozicije
Direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović označeni su kao nepoželjni od strane navijača bordo kluba.

Bordo tim traži pojačanja

U FK Sarajevo počela licitacija za tri pozicije

A. Čaušević

FK Sarajevo će proljetni dio sezone početi u novom ruhu. Glavna promjena je ostvarena imenovanjem Mirze Varešanovića za novog trenera, a naredni korak je rješavanje igračke križaljke.

Varešanović je prozivku obavio u ponedjeljak. Jasno je da pojačanja tek očekuje pa se sa sigurnošću može reći da ekipa koju će voditi na proljeće još uvijek nije kompletirana.

Od zvaničnih transfera novi igrači Bordo tima su defanzivac Ilija Martinović te napadač Renan Oliveira koji se već fotografisao sa dresom višestrukog prvaka BiH.

Na Koševu je počeo skauting za još tri pozicije u ekipi. SportSport.ba je došao do informacija da se traže igrači na pozicijama lijevog beka, štopera te još jedno veznog fudbalera te je na neki način licitacija već počela.

Proteklih dana su se već počela spominjati neka imena. Elvir Duraković je jedna od opcija baš kao i Francis Kyeremeh koji je dijelio svlačionicu sa Oliveirom.

Za ofanzivni dio tima već neko vrijeme se kao novo pojačanje spominje Almedin Ziljkić i njegov dolazak iz Olimpije je vrlo izvjestan.

Oglasi

U igri je svakako još imena, međutim u Titovoj 38b su zakopčani do grla te nastoje da se transferi obave u što je moguće većoj tišini.

Sarajevo iza sebe ima turbulentnu sezonu i na proljeće će prvenstvni cilj biti da se izbori Evropa, trećeplasirani Borac je na +8 pa će Varešanovićevi izabranici od početka proljetnog dijela morati krenuti sa pobjedama.

Bordo tim će glavni dio priprema obaviti u Turskoj gdje će imati nekoliko ozbiljnih provjera između ostalih i Shakhtar iz Donetska. Varešanović se nada da će do tada imati kostur ekipe na okupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takmičarski debi "novo" Sarajevo će imati 25. ili 26. februara protiv Zrinjskog, taj meč će se prema trenutnom stanju stvari igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Utakmica će biti odigrana bez čuvenog huka sa sjevera našeg najvećeg stadiona pošto su Horde zla u bojkotu sve dok neki ljudi ne napuste FK Sarajevo, prije svih direktorica Ajla Alimanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
MIRVICU KURRVO KEROVJEDOVA, UMRI OD RAKA PEDDERCINO!
2 22
Ars1946
Puna podrška Mirzi i Mirviću. Titule 1966/67 i 1984/85 smo osvojili bez HZ, a nošeni su navijanjem sa Istoka i Zapada Koševa.Sarajevo se voli, a ovi koji su za bojkot imaju dva izbora, otkupiti dionice kluba i voditi politiku kluba ili naći novi klub po njihovoj mjeri, mogu ga brzo naći , stanuje na Krmetnjaku.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi