Giorgi Ivaniadze potpisao za FK Tuzla City

Kao što je i najavljeno

Giorgi Ivaniadze potpisao za FK Tuzla City · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako je SportSport.ba jutros i najavio, u FK Tuzla City stiglo je novo pojačanje i to s gruzijskim pasošom. Giorgi Ivaniadze novi je fudbaler bh. premijerligaša.

"U Tuzla Cityju je pao još jedan potpis, a vjernost plavom dresu danas je potpisao Giorgi Ivaniadze.

Riječ je o 23-godišnjem Gruzijcu, koji u plave redove dolazi iz kazahstanskog Qyzyljara, s kojim je ljetos izbacio iz 2.kola Konferencijske lige ekipu Osijeka, kojoj je zabio i gol u Gradskom vrtu.

Prije toga igrao je u nekoliko gruzijskoj klubova a igra na poziciji krilnog napadača. Također treba naglasiti da je igrao za sve mlađe gruzijske reprezentativne selekcije.

"Ovo je za mene jedan novi izazov. O klubu znam samo iz medija i od nekih poznanika, ali bit će vrijeme da se bolje upoznamo. Očekujem da ispunim očekivanja i da se što prije nametnem treneru", kazao je Ivaniazde.

Ugovor sa tuzlanskim premijerligašem je potpisao na jednu i po sezonu", objavio je Tuzla City na svom zvaničnom sajtu.

Najzvučnija pojačanja koje je City doveo u zimskom prijelaznom roku su Irfan Hadžić i Dino Ćorić, a stigli su još Sedad Subašić, Kemal Mujarić, Eldin Hasanbegović i Robert Radić.

Kada su u pitanju odlasci, klub su napustili Semir Smajlagić, Ante Hrkać, Mladen Veselinović, Amadou Coulibaly i Bakir Brajlović, te ćemo na proljeće gledati jedan drugačiji City u odnosu na prvi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City se trenutno nalazi na osmoj poziciji s 21 bodom, samo dva više od Slobode koja je na 11. mjestu i prva u zoni ispadanja, te četiri više od posljednjeplasiranog Igmana.

Narednu utakmicu Tuzla City igra za pet dana u okviru četvrtfinala kupa kada gostuje na Pecari kod Širokog Brijega.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Copy paste Sarajevo. Jedino od ovih vjestaka grb im jedino valja. A sloboda je jedini pravi klub iz tuzle.
6 3
brutal_bandal
Vidi debelog sto drzi dres
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi