Antetokounmpo još jednom pokazao kakva je "zvijer", Portland ne može bez Nurkića

Utakmice NBA lige

Antetokounmpo još jednom pokazao kakva je "zvijer", Portland ne može bez Nurkića

Esmer Oštraković

Sinoć je u NBA ligi odigrano pet utakmica, a najviše za vidjeti imali su svi ljubitelji košarke koji su se odlučili da gledaku utakmicu u Milwaukeeju. Tamo je domaća ekipa tek nakon produžetaka uspjela pobijediti ekipu Bostona.

Igrala je ekipa Bostona na ovom gostovanju bez čak četiri svoja najbolja igrača, a radi se o Jaysonu Tatumu, Marcusu Smartu, Jalenu Brownu i Alu Horfordu.

Uprkos toj činjenici, Giannis Antetokounmpo morao je na terenu provesti čak 46 minuta kako bi njegova ekipa ostvarila pobjedu. Konačan rezultat bio je 131:125.

Giannis je utakmicu završeio sa 36 postignutih poena, a tome je dodao 13 skokova i upisao je devet asistencija.

Odličan je bio i Holiday koji je ubacio 40 poena, te je dodao sedam asistncija, dok je kod Bostona bolji od ostalih bio Derrick White sa 27 poena i 12 asistencija.

Portland je upisao novi poraz bez povrijeđenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Jusufa Nurkića, a ovaj put bolji od njih bio je Washington sa 126:101.

Do pobjede je ekipi Wizardsa vodio Kyle Kuzma koji je ubacio 33 poena i imao 9 skokova, a u Portlandu je najbolji bio Lillard sa 39 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Toronto je na svom terenu ostvario pobjedu protiv Orlanda, a utakmica je na kraju završena sa 123:113 u korist domaće ekipe.

Pobjedu na svom terenu ostvario je i Phoenix protiv Sacramenta, a konačan rezultat ovog susreta bio je 120:109.

LA Clippersi su sa deset razlike ostvarili pobjedu protiv Golden Statea, a utakmica je završena sa 134:124 u korist Clippersa.

Top Komentari

Ado_GTI7
Hoće da ga prodaju, a ekipa bez njega je katastrofa. Nemogu nikoga pobijediti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi