Ten Hag donio odluku o Fernandesu i mnoge iznenadio!

Svega je bilo na meču sa Liverpoolom

Ten Hag donio odluku o Fernandesu i mnoge iznenadio!

Samir Mlaćo
Bruno Fernandes će i dalje ostati kapiten Manchester Uniteda.

Bruno Fernandes će i dalje ostati kapiten Manchester Uniteda.

U sramnom porazu od Liverpoola 7:0, Fernandes nije pokazao kapitenske manire, čak naprotiv, no menadžer Erik Ten Hag odlučio je da neće mijenjati kapitena.

Niko nije savršen, svi prave greške. Iz grešaka se uči. Ja moram da učim, a mora i on. On je inteligentan, zadovoljan sam sam njim kada kapiten nije Maguire“, rekao je Nizozemac.

United je na Anfieldu na kraju poražen s čak 7:0 što sigurno niko nije mogao očekivati. Navijači su odmah počeli s žestokim kritikama sa svoje igrače i poručili su da je neoprostivo da su doživjeli takav poraz.

Na posebnom udaru kritika našao se Bruno Fernandes koji je inače kapiten ove ekipe. Portugalac je jučer bio jedan od najlošijih na terenu, a neke poteze su mu navijači Manchester Uniteda itekako zamjerili.

Oglasi

Nakon gola za 6:0 on je htio pobjeći što prije s terena i tražio je izmjenu, a često se tokom meča i derao na saigrače svaki put kada bi pogriješili iako je on prednjačio što se tiče loše igre na ovoj utakmici.

Međutim, kap koja je prelila čašu desila se u finišu utakmice dok je Liverpool vodio sa 5:0, a tada je Fernandes čini se u potpunosti izgubio živce.

On je poznat po svojim bahatim i bezobraznim potezima, no ovaj put je prešao svaku granicu. Naime, tokom jedne situacije on je prvo udario namjerno Alexandera-Arnolda nakon što je igra prekinuta, ali se na tome nije zaustavio.

Linijski sudija je pokušao da ga smiri, a onda je Bruno Fernandes napravio potez zbog kojeg bi mogao biti žestoko kažnjen. Namjerno je odgurnuo linijskog sudiju dok je prolazio pored njega i na njegovu nesreću kamera je to jasno snimila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kritikovao ga je i legendarni Gary Neville.

"On drži ruke u zraku i pita se zašto je još uvijek na terenu. Dosta mi je da Brune Fernandesa i njegovog mahanja rukama. Prigovara svima, ako ga malo dodirnete odmah se drži za lice. To nije bila kapitenska izvedba od igrača Manchester Uniteda i siguran sam da je Erik ten Hag svjestan toga", rekao je Neville.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Nema tu iznenađenja, jedino za vas u ss.ba redakciji ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi