Stigli sastavi: Šok tik pred utakmicu, Edin Džeko ne igra protiv Islanda!

Nakon Kolašinca i Pjanića, nove loše vijesti

Stigli sastavi: Šok tik pred utakmicu, Edin Džeko ne igra protiv Islanda!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a prvi protivnik Zmajevima je reprezentacija Islanda.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a prvi protivnik Zmajevima je reprezentacija Islanda.

Užasne vijesti stigle su pred početak utakmice, a radi se o tome da kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, neće nastupiti protiv Islanda.

Naime, Edin je na posljednjem treningu koji je odrađen sinoć napravio ružnu kretnju, te je osjetio bol u leđima.

Upravo zbog toga Džeko neće nastupiti večeras protiv Islanda, a pod velikim znakom pitanja je i njegov nastup protiv Slovačke za tri dana.

Sigurno će ovo biti veliki udarac za našu reprezentaciju, a suvišno je i pokušati prikazati koliko Džeko znači za našu reprezentaciju.

Oglasi

Obzirom da su od ranije povrijeđeni Kolašinac i Pjanić, jasno je da našoj reprezentaciji fale tri glavna igrača na večerašnjoj utakmici.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin, Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović, Prevljak, Demirović

Edin Džeko je tako ostao na klupi za rezerve, a jako je teško očekivati da će dobiti priliku da igra na ovoj utakmici.

Kao kapiten našu reprezentaciju predvodit će Ibrahim Šehić.

Island: Runarsson, Olafsson, Gretarsson, Magnusson, Palsson, Sigurdsson, Traustason, Haraldsson, Thorsteinsson, Gudmundsson, Finnbogason

Osim ove povrede, za koju se saznalo maloprije, glavna tema tokom današnjeg dana jeste izostanak Miroslava Stevanovića sa spiska za večerašnju utakmicu.

Selektor Faruk Hadžibegić je odlučio da na tribine pošalje Miroslava Stevanovića, momka koji je jedan od najstandardnijih reprezentativaca posljednjih nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbalera Servettea mnogi su vidjeli i u startnoj postavi protiv Islanda na toj poziciji desnog krila, a tek sada se postavlja pitanje šta planira selektor u večerašnjoj utakmici.

Stevanovićevu dvadesetku večeras će nositi Jasmin Mešanović.

Top Komentari

nakopitam
Pa to je super vijest. Bez kloca smo 5 puta bolji. Pobjeda zagarantovana
1 8
user1678193389
Narode moj dragi NE BUDITE TAKO NEGATIVNI ŠTA VAM JE!!!!!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti