Zrinjski opet slavio na stadionu Rođeni, već sutra bi se pod Bijelim brijegom mogla slaviti titula!

Mostarski derbi odlučio jedan gol

Zrinjski opet slavio na stadionu Rođeni, već sutra bi se pod Bijelim brijegom mogla slaviti titula!

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Danas je u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na fantastičnom travnjaku stadiona Rođeni odigran mostarski derbi u kojem je presudio jedan (auto)gol i to na stranu Zrinjskog. Ako Borac sutra ne pobijedi protiv Igmana, Zrinjski će i matematički osigurati titulu.

Prva kakva takva prilika u 13. minuti i imali su je gosti. Stanić je centrirao, ubacio se Ivančić iz drugog plana i šutirao glavom, odlazi to pored gola. 

Na trenutak je u 24. minuti zaustavljena utakmica, jer je na teren uletjela jedna baklja, koja je i zapalila mali dio hibrida na stadionu Veleža.

Trenutak odluke u 25. minuti. Pršeš je pogriješio pas na svojoj trećini, Ćuže presijeca i traži prostor za šut, odlaže do Kiša koji šutira, odbija se od Zeljkovića i završava u golu.

Autogol je zvanično pripisan Zeljkoviću jer je lopta bitno promijenila smjer, a nekoliko minuta kasnije Zeljković dobija i žuti karton zbog kojeg će propustiti narednu utakmicu.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Velež i generalno je imao bolje prilike od Zrinjskog. Velika prilika za Velež u 61. minuti. Odbila se lopta Laušu na petnaestak metara, šutira, ali brani Marić.

Oglasi

Pokušavali su zatim Haskić i Anđušić, da bi u 68. minuti Vehabović sjajno proigrao Haskića koji pogađa stativu i tako je propala najbolja šansa za Velež.

Ponovo je Velež mogao do izjednačenja u 75. minuti. Nakon kornera Pršeša šutirao je Anđušić i savladao Marića, ali čisti skoro s linije kapiten Zrinjskog, koji je do kraja imao nekoliko mlakih pokušaja i ostalo je 0:1.

Nakon ove utakmice Zrinjski je prvi sa 66 bodova, 20 više od Borca i ako Banjalučani sutra ne savladaju Igman, Plemići će i matematički osigurati naslov prvaka Bosne i Hercegovine, drugi u nizu.

Velež je s 41 bodom na petom mjestu, s bodom manje od Željezničara i Sarajeva i ostaje u borbi za Evropu i kroz ligu. 

U narednom kolu koje se igra u srijedu i četvrtak, Zrinjski će u Čitluku dočekati Sarajevo, dok će Velež u goste kod ekipe Širokog Brijega.

Oglasi

Nije ovo posljednji mostarski derbi koji ćemo gledati ove sezone. Igrat će se 17. maja na Bilinom polju u Zenici u finalu kupa Bosne i Hercegovine.  

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 27. kolo:

Velež - Zrinjski 0:1 (Zeljković 25' (AG))

FK Velež: Bogdanović, Zeljković, Zvonić, Hrkać, Domić, Pršeš, Šikalo, Vehabović, Dejanović, Lauš, Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Bekić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Sučić, Ivančić, Stanić, Ćuže, Kiš, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Antikomunjara
Tako to bude kada IZUZETNO SRETNI Medjugorci imaju sudiju iz Gruda.Onako krvnickaigra,oboliko grubaigea UZP ovaca,i samo 1 zuti a Velezu 5 Pola drugog poluvremena prelezali,valjanje,odugovlacenje a sretniji nego tezi.Vraticemo vam sigurno na Bilion polju aBd .Bolji niste ni zehre!
4 8
Mostarac94
Forza Velež !
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi