Željezničar iz sumnjivog pogotka do velika tri boda

Plavi skočili na četvrto mjesto

Željezničar iz sumnjivog pogotka do velika tri boda

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Jedan od dva derbija 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je na Grbavici. Željezničar je ugostio Velež i slavio s 2:1.

Prvi kakav takav pokušaj vidjeli smo u 16. minuti. Zaprijetio je Santos, ali njegov udaraca blokirao je Zeljković, nakon čega Krpićeve šut glavom ide daleko od gola.

U 20. minuti je poveo Željezničar. Štilić je izveo korner, Hodžić vratio loptu u gužvu, Amoah dodaje do Santosa koji s osam metara silovitim udarcem pogađa za prednost Plavih.

Pet minuta kasnije novi problem za Velež. Zvonić se povrijedio i morao je izaći, a umjesto njega Jusufbegović je na teren poslao Dejanovića.

Vidjeli smo do kraja prvog poluvremena još jedan pokušaj Santosa. Odlično je potegao s 25 metara u 42. minuti, ali Hadžikić je bio na visini zadatka.

Otvaranje drugog dijela donosi izjednačenje gostima. Igrala se 51. minuta kada je Lauš uposlio Anđušića, a ovaj se lijepo oslabađa čuvara i pogađa za 1:1.

Oglasi

Šest minuta kasnije mogao se desiti potpuno preokret. Wallace je sjajno šutirao, a Muftić krajnjim naporom odbio loptu u korner.

Do nove prednosti i u konačnici pobjede Željezničar dolazi u 73. minuti iz sumnjivog gola. Mekić je centrirao, Beganović je bio u duelu s golmanom Veleža koji je izboksovao loptu. Čini se da je Hadžikić bio fauliran, lopta dolazi do Haračića koji pogađa za 2:1. Uzaludi su bili ogromni protesti gostiju.

Nevjerovatan promašaj Nermina Haskića u 77. minuti. Anđušić ga je uposlio, a on je s pet metara glavom šutirao pored gola. Do kraja nije bilo većih prilika.

Nakon ove utakmice Željezničar je četvrti s 46 bodova, dok je s dva manje Velež na šestom mjestu. Četvrto mjesto ne garantuje Evropu jer će ono voditi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu samo ako jedna od prve tri ekipe osvoji kup. 

Podsjetimo, u narednom kolu Velež će na domaćem terenu dočekati Igman, dok će Željezničar u goste kod Sarajeva u vječitom derbiju. 

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 30. kolo:

Željezničar - Velež 2:1 (Santos 20', Haračić 72'; Anđušić 51')

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Krpić, Mekić, Štilić, Hodžić (mlađi), Drina, Santos, Galić, Amoah, Jašarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Lauš.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
nisam znao da je zeljo ovoliko seljacki klubic
11 4
Ecosport
NK Pomozi.ba i može samo uz ovakve pomoći do pobjede. Crknite lagano, ali sigurno. Ugasite se zauvijek smradovi.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi