U BiH prozvan "panjem", a Saudijcima kao da je od zlata: Nevjerovatno kakvu je ponudu dobio Lukaku

Belgijanac na velikom iskušenju

U BiH prozvan "panjem", a Saudijcima kao da je od zlata: Nevjerovatno kakvu je ponudu dobio Lukaku

Admin Čaušević

Romelu Lukaku se nalazi na raskrisnici karijere. Pod ugovorom je sa Chelseajam, Inter ga ne može priuštiti dok na stolu ima ponudu koja bi ga učinila jednim od najplaćenijih napadača na svijetu.

Lukaku je bh. javnosti u posljednjoj sezoni posebno interesantan zbog konkurencije Edinu Džeki u Interu i borbe za mjesto u startnoj postavi Nerazzurra tokom sezone 2022/23.

Belgijanac iza sebe ima sezonu punu uspona i padova. Uglavnom je bio povrijeđen, a kada se vratio počeo je igrati te je zabio i određen broj golova u finišu sezone.

U finalu Lige prvaka je ušao sa klupe i imao je niz nevjerovatnih promašaja, baš kao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog čega su su ga u BiH mnogi prozvali "panjem", što je podrugljivi nadimak za nekog fudbalera koji je sklon nevjerovatnim propustima. 

I dok u BiH o Lukakuu, prvenstveno kod Džekinih fanova, ne vlada visoko mišljenje Belgijanac u Saudijskoj Arabiji kao da je od zlata pogotovo nakon nevjerovatne ponude koju je dobio.

Oglasi

Lukaku je prema određenim izvještajima nakon finala Lige prvaka otputovao u Saudijsku Arabiju i vodio je pregovore s Al Hilalom.

Međutim, trenutna ponuda saudijskog kluba, vrijedna 25 miliona eura po sezoni, ne ispunjava Lukakuova očekivanja.

S obzirom na to da je bivši napadač Manchester Uniteda pod ugovorom s Chelseajem do 2026. godine, saudijski klub također mora pregovarati s Chelseajem, koji navodno traži 50 miliona eura za svog napadača.

Al Hilal koji nije uspio dovesti Lionela Messija je voljan pregovarati sa Plavcima, ali ne želi platiti takvu naknadu.

Francuski mediji imaju je nešto drugačije informacije, ali ponuda Al Hilala je i dalje astronomska za igrača koji se baš i ne može pohvaliti igrama u posljednje dvije sezone.

Navodno se sa sastanak Lukakua i predstavnika Al Hilala desio u jednom pariškom hotelu, a ne u Saudijskoj Arabiji. Foot Mercato navodi da je Lukakuu ponuđeno "samo" 20 miliona eura.

Belgijski reprezentativac koji je u maju napunio 30 godina je zainteresovan, ali da bi prešao u Saudijsku Arabiju ponuda mora biti još veća te će se pregovori nastaviti u narednom periodu.

Inače, italijanski mediji su posljednjih dana pisali da je Al Hilal oko bacio na Džeku kojem je također istekao ugovor u Interu.

Top Komentari

zfc
Nit' je ismijavan samo u BiH (ismijavao ga je i ismijava cijeli fudbalski svijet), nit' su enormne pare koje arapi upumpavaju u drzavni projekat relevantan pokazatelj fudbalskih kvaliteta igraca koje dovode. Znam da je "sezona kiselih krastavaca" ali majku mu, ne pretvarajte se u Kurir i Alo. Ima puno zanimljivih tema o kojima se moze pisati umjesto bubanja mahalsko-bombasticnih naslova iznad skromnih i supljih tekstova.
1 0
Zalik
Bolje uzet metar bukovine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti