Plemiće čeka neugodan posao!

Bh. predstavnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Plemiće čeka neugodan posao!

Admin Čaušević

Prvak BiH, HŠK Zrinjski, saznao je svog prvog protivnika u Evropi za predstojeću sezonu, odnosno za prvo pretkolo Lige prvaka.

Prije samog žrijeba UEFA je napravila tri pod grupe, a Zrinjski je kao nositelj završio u grupi 3. Mogući protivnici su bili:

FC Dinamo Tbilisi (Gruzija), FK Partizani (Albanija), FCV Farul Constanta (Rumunija), FC Urartu (Armenija) i Hamrun Spartans FC (Malta).

Voljom žrijeba je odlučeno da protivnik Zrinjskog u prvom pretkolu Lige prvak bude Urartu iz Armenije.

Prva utakmica igrat će se 11. ili 12. jula, a revanši su sedam dana kasnije. UEFA je klubovima naložila da na vrijeme dostave inforamcije vezane za termine i lokacije odigravanja susreta.

Oglasi

U slučaju da ispadne Zrinjski će svoj evropski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige kao što je bio slučaj prošle sezone.

Eventualni prolazak dalje bi Plemićima praktično trasirao put ka grupnoj fazi Konferencijske lige što je i konačni cilj Mostaraca u predstojećoj sezoni.

Inače, ostali parovi žrijeba prvog pretkola Lige prvaka izgledaju ovako:

Ferencvaroš - Klaksvik
Ballkani - Ludogorets
Žalgiris - Struga
Shamrock Rovers - pobjednik preliminarne runde
Hacken - The New Saints

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slovan Bratislava - Swift Hesper
Helsinki - Larne
Olimpija - Valmiera
Lincoln Red Imps - Qarabag
Rakow - Flora Tallinn

Farul Constanta - Sheriff Tiraspol
Hamrun Spartans - Maccabi Haifa
Urartu - Zrinjski
Partizani - BATE Borisov
Astana - Dinamo Tbilisi

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zrinjski prolazi najlakseg protivnika su dobili. Grupna faza bar koferencijske lige. Pozdrav od Hordi
7 4
user1665931807
Čuj plemići, hahahahaha Zrinjski je jevrejski klub, nastao u Međugorju, sa navijačima čiji su očevi, djedovi navijali za Velež, navijače koje HDZ koristi za svoje političke ciljeve, podizanje tenzija, 90 posto navijača tog istog jevrejskog kluba da igra Dinamo ili Hajduk protiv Zrinjskog bi za Dinamo ili Hajduk navijali
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi