FK Sarajevo naciljao novo pojačanje: Igrao za klubove iz Lige petice i vrijedio ogroman novac!

Riječ je o 26-godišnjem krilnom napadaču iz Venecuele

FK Sarajevo naciljao novo pojačanje: Igrao za klubove iz Lige petice i vrijedio ogroman novac!

A. Čaušević

FK Sarajevo bi mogao realizovati najzvučniji transfer u ovom prijelaznom roku pošto se na radaru Bordo kluba nalazi čovjek čiji je transfer prije nekoliko godina koštao skoro 11 miliona eura. 

Daleko od toga da je prijelazni rok za FK Sarajevo završen. Gro ekipe je sastavljeno zimus što su potvrdili i rezultati u proljetnom dijelu sezone kada je izboren plasman u Konferencijsku ligu.

U Titovoj 38b su minulih sedmica uglavnom radili na pojačanjima u odbrambenoj liniji pa su tako stigla četvorica defanzivno orijentisanih igrača, odnosno bekovi Amar Beganović i Elvir Duraković, zatim univerzalac Samir Zeljković te Vinko Soldo.

Uskoro se očekuju pojačanja i u napadačkom dijelu tima, a inostrani mediji izvještavaju da bi na Koševo mogao stići reprezentativac Venecuele, Adalberto Penaranda.

Navodi se kako još uvijek ništa nije potpisano, ali bi se transfer 26-godišnjaka mogao realizovati tokom ove sedmice.

Oglasi

Penaranda je trenutno član Boaviste s kojom ima trogodišnji ugovor, međutim zbog kazne o zabrani transfera portugalski klub nije u stanju da registruje nove igrače.

Upravo iz tog razloga ovaj krilni fudbaler nije odigrao niti jedan meč za Boavistu i sada traži raskid ugovora što znači da bi u Sarajevo stigao kao slobodan igrač.

Ako dođe do potpisa Bordo klub bi bio njegov deveti evropski klub nakon što je 2015. godine iz Deportiva La Guaira stigeo u slavni Udinese.

U tom periodu porodica Pozzo ga je slala na posudbe u svoje satelitske klubove poput Granade i Watforda, ali i Granade gdje je igrao svoj najbolji fudbal.

Oglasi

Na ljeto 2016. godine ostvario je i veliki transfer vrijedan 10.6 miliona kada je prešao iz Udinesea u Watford, tada je vrijedio 4 miliona eura.

Od tada je počeo da mijenja klubove i traži idealnu sredinu, pa je bio i u Belgiji (Eupen) te Bugarskoj (CSKA Sofija), ali se nigdje nije uspio skrasiti na duži period.

Prije Boaviste nastupao je za Las Palmas. Za A reprezentaciju Venezuele je do sada skupio 21 nastup.

U novu sezonu Sarajevo ulazi sa visokom ambicijama pa nije ni čudo što ciljaju na igrače međunarodne reputuacije. Svakako se dosta očekuje u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu nakon sezone bez Evrope.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Mirze Varešanovića su nositelji u prvom pretkolu i 13. i 20. jula će igrati protiv gruzijskog Torpeda. U slučaju prolaska dalje naredni rival je kazahstanski Aktobe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Lijepo je biti najveci klub u drzavi. Svaka im cast!
6 5
mido1921
Zna li on da treba u Torpedo!? Treba čovjeku javiti da ga srčka ne strefi.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi