Ukrajinac s izraleskim pasošem stigao u Premijer ligu: "Sviđa mi se ime kluba..."

Potpisao za Borac

Ukrajinac s izraleskim pasošem stigao u Premijer ligu: "Sviđa mi se ime kluba..."

Admin Čaušević

Premijerligaši se posljednjih sedmica odlučuju za dovođenje sve većeg broja fudbalera koji ne dolaze sa područja bivše Jugoslavije, potvrda novog transfera stigla je danas.

Roslan Barsky novi je fudbaler Borca nakon što je banjalučki klub potvrdio dovođenje 31-godišnjeg Ukrajinca koji je rođen u Izraelu i nastupa pod pasošem te zemlje.

Barskom će igranje u Premijer ligi biti prvi angažman van Izraela te na Gradskom stadionu imaju velika očekivanja od bivšeg omladinskog izraelskog reprezentativca.

"Rođen je u Holonu, 3. januara 1992. godine, a prve fudbalske korake napravio je u tamošnjem Hapoelu. Talenat je izbrusio u Maccabiju iz Tel Aviva, seniorsku karijeru gradio je u izraelskom šampionu i brojnim drugim tamošnjim klubovima, a fudbalski put sada ga je doveo u naš klub", poručili su iz Borca.

"Svidjela mi se ideja da se okušam i van Izraela, a čelni ljudi banjalučkog Borca predstavili su mi ambiciozan projekat koji mi se odmah svidio. Znam da klub juriša na trofeje, i da je liga veoma zanimljiva, tako da je ovo jedan pravi izazov za mene."

Oglasi

"Nadam se da će saradnja biti uspješna i da ću svojim igrama 'kupiti' navijače, te da ću ostaviti dobar trag u Borcu.

[related]https://www.instagram.com/p/CuR9sptsngv/?hl=en[/related]

"Ime kluba mi se posebno sviđa, i odmah znam šta se očekuje od mene na terenu.", rekao je Barski koji je odmah produžio na Zlatibor da se priključi novim saigračima.

Tamo će ga sačekati i prvi čovjek banjalučkog kluba Milan Tegeltija koji ne krije zadovoljstvo zbog dolaska izraelskog kreativca.

"Roslan je već duže vrijeme na našem skeneru i drago mi je što je odlučio da dođe u naš klub."

"Smatram da će biti veliko pojačanje, ali teren će, kao i uvijek, biti jedino mjerilo. Na njemu je da se dokaže i nametne stručnom štabu i uvjeren sam da će vrlo brzo pokazati sav svoj kvalitet.", rekao je Tegeltija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije je Borac u svoje redove doveo još jednog "stranca", pošto je za bivšeg bh. prvaka potpisao Kolumbijac Jose Cortes.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Ukrajinac u timu Borca? Nece to na dobro izaci, obzirom da se zna kome oni daju podrsku!
2 0
NKZ1922
A tek kad otkrije da su ovi teski rusofili hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi