Huligani divljaju i u našoj zemlji: Policija sinoć zabilježila sukob navijača u Mostaru

Priznali da su članovi navijačkih skupina

Huligani divljaju i u našoj zemlji: Policija sinoć zabilježila sukob navijača u Mostaru

Samir Mlaćo

I dok iz Atine dolaze užasne slike poslije sukoba navijača AEK-a i Dinama, huligani su divljali i u našoj zemlji.

Tačnije, u Mostaru je sinoć došlo do sukoba navijača Veleža i Zrinjskog.

Radilo se većinom o maljetnicima, no policija tvrdil da je spriječila veći sukob i već štete.

Korištene su teleskospke palice, a nekoliko lica je privedeno.

O svemu se oglasio MUP HNK putem svoje zvanične stranice.

"09.08.2023.godine oko 22,00 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da je u Lenjinovom šetalištu u toku sukob dvije skupine navijača Red Army i Ultrasa , sa kapuljačama na glavi i da se gađaju kamenjima. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su primjetili grupu mlađih lica sa kapuljačama i koji su se razbježali. Pripadnici policije zatiču dva lica I.B.(2005) i S.I.(2005) koji pripadaju navijačkim skupinama.

Oglasi

Nešto kasnije u PU Mostar je pristupio A.P.(1978) iz Mostara i prijavio da je njegov maloljetni sin O.P.(2012) večeras napadnut u Lenjinovom šetalištu.

Operativnim radom na terenu , pripadnici policije su došli do saznanja da je gore navedeni napad izvršio maloljetni L.Š.(2009) i da je kod sebe imao teleskopsku palicu a sa njim u društvu su se nalazili još M.K.(2009) , S.I.(2008) i I.Z.(2008). Patrola policije je otišla na adresu stanovanja L.Š. i njegovog oca upoznali sa navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta. Slijedi operativni rad i preduzimanje svih zakonom predviđenih mjera",stoji u izvještaju.

Sukobi navijača Zrinjskog i Veleža i nisu neka novost.

Često se to dešava, posebne pred utakmice, a večeras Zrinjski igra meč trećeg pretkola Evropske lige protiv Breidbalika iz Islanda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski i Velež su u subotu trebali odmjeriti snage u okviru trećeg kola Premijer lige, no do toga neće doći jer su Plemići zatražili odgodu.

Naknadni termin još uvijek utvrđen.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RollingBlunt
Red army, opet vas maltretiraju ultrasi ??? Zovite svoju bracu poderanih gaca u pomoc ( curice zla ) Ultrasi, ugasite ih
1 7
Tururu
Nije sukob navijača,nego su islamisti iz opina napali obične tinejdžere na šetnici. Toliko o mudima dotičnih
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi