U Mostaru kiša golova - Zrinjski korača prema grupnoj fazi!

Evropska liga

U Mostaru kiša golova - Zrinjski korača prema grupnoj fazi!

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je u Mostaru od 21 sat ugostio islandski Breidablik i nakon malo više od pola sata vodi 4:0 i ima igrača više.

Bh. prvak je ispao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali takmičenje je nastavio u trećem pretkolu Evropske lige i večeras protiv Islanđana igra sjajno te juriša prema grupnoj fazi Konferencijske lige.

Podsjetit ćemo da bi Zrinjski plasmanom u play-off Evropske lige osigurao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Već u drugoj minuti večerašnje utakmice Kiš postiže pogodak za veliko slavlje na tribinama mostarskog stadiona, da bi u 22. minuti nakon ubačaja iz kornera Matija Malekinušić iz nepsoredne blizine loptu poslao u mrežu gostiju.

Prije tog gola, Ćuže je pogodio prečku, a dobru šansu imao je i Bilbija. Islanđani nisu još uvijek zaprijetili golu na kojem stoji Marić.

U 30. minuti greška islandskog golmana, na kraju se u strijelce ponovo upisao Kiš, a asistirao mu je Nemanja Bilbija. Nevolje za goste nisu prestale. Ubrzo je crveni karton dobio Einarsson, pa sada igraju s igračem manje. Kakvo bi to veče bilo kada Bilbija ne bi pogodio? Kapiten domaćih zabio je glavom u 33. minuti.

Oglasi

Mostarci mnogo bolji i za sada djeluje kao da su bliže nego ikada grupnoj fazi evropskog takmičenja. Nijedan bh. tim prije nije igrao u grupnoj fazi, pa se vjeruje da je ovo historijska šansa.

Ukoliko bh. prvak prođe Breidablik, posljednja prepreka Plemićima prije grupne faze Evropske lige bit će austrijski LASK. U slučaju poraza, Zrinjski će takmičenje nastaviti u play-offu Konferencijske lige. U tom slučaju protivnik Mostarcima bit će bolji iz susreta predstavnika Sjeverne Makedonije FK Struga i predstavnika Luksemburga Swift Hespera.

Krunoslav Rendulić se u ovom susretu odlučio za ove igrače:

Marić, Tičinović, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ivančić, Kiš, Čanađija, Ćuže, Bilbija i Malekinušić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sa druge strane za goste igraju:

Einarsson, Gunnlaugsson, Muminović, Margeirsson, Yeoman, Eyjolfsson, Sigurjonsson, Ludviksson, Svanthorsson, Steindorsson i Einarsson.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Djema1921
Konacnoo imamo predstavnika u grupnoj fazi. Bravooo eto malo reklame za BH liguuuuu i dizanje reitinga
0 1
Ajax11
Hocel se sada otkazivati sve tekme Zrinje u PL dok je u grupnoj ? Pitam za jarana
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi